2. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeamet sõlmis riigifirma AS Eesti Teedega viie aasta teehooldelepingu

2011. aastal viie riigile kuuluva ettevõtte ühinemise teel moodustatud AS Eesti Teed sõlmis Maanteeametiga viieaastase teehooldelepingu viies maakonnas. Lepingu esimese aasta maksumus 23,9 miljonit eurot.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Andri Tõnsteini sõnul näitab aeg, kuidas AS Eesti Teed lepingu täitmisega hakkama saab, kuid potentsiaali arenguks nii spetsialistide kui tehnika näol on neil piisavalt.

„Kuna uutes lepingutes rakendatakse ka uusi seisundinõudeid, siis paraneb kindlasti väiksemate teede talvine seisukord,“ ütles ASi Eesti Teed juhatuse esimees Olari Karlson Saare, Pärnu, Lääne-Viru, Tartu ja Võru maakonna riigimaanteede hooldamiseks sõlmitud lepinguid kommenteerides. Tema sõnul on oluliselt karmistunud nõuded ja mitmed senini tellimuse alusel teostatud lisatööd on muutunud teehooldaja ülesanneteks, millega seoses suureneb ennetustöö osatähtsus ja kiireneb reageerimine tee seisundi halvenemise korral. „See peaks ka liiklejatele meelepärane olema,“ märkis Karlson.

Kõik viis lepingut on sõlmitud viieks aastaks ning need näevad ette tavahoolet, perioodilist hoolet ja säilitusremonti, lisaks on teehooldajal kohustus tegelda mitmesuguste lubade ja nõusolekute andmisega.

Uued hooldelepingud, mis oma ülesehituselt on sarnased, sõlmiti läbirääkimiste teel sisetehinguna riigihangete seaduse mõistes.

AS Eesti Teed moodustati  27. oktoobril 2011 viie riigile kuuluva aktsiaseltsi Tartumaa Teed, Virumaa Teed, Võrumaa Teed, Saaremaa Teed ja Pärnumaa Teed ühendamise teel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785