30. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta kinnisvarategu 2011 auhinna sai Citycon

„Peamiseks põhjuseks, miks Citycon laureaadiks osutus, oli raskel ajal teostatud Kristiine keskuse ost,“ ütles Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juhatuse esimees Peep Sooman.

„Turule andis see mõõdupuu järgmisteks tehinguteks ning selge sõnumi tervele ärisegmendile, et hoolimata keerulistest aegadest võib sobivatel tingimustel toimuda väga suuremahuline tehing,“ märkis EKFLi juhatuse esimees Peep Sooman.

„Teatavasti on turul sadu kinnisvaraomanikke, kes on aastaid oma vara otsas „kinni olnud“ ning nimetatud tehing tõestab ilmekalt, et turul on aktiivseid investoreid, kes on valmis korraliku kauba eest ka korralikku hinda maksma,“ sõnas Sooman.

EKFL-i tegevdirektori Tõnis Rüütel märkis usutluses ehitusuudised.ee-ga, et ei saa mainimata jätta, et vaid 6 päeva pärast Cityconi suutehingut teatas Pro Kapital otsusest alustada arendusega Tallinnas Peterburi maanteel, kuhu plaanitakse ehitada nii büroohooned kui ka kaubanduspinnad.

Põhjamaade juhtiv kaubanduskinnisvara arendaja Citycon omandas möödunud aasta kevadel Kristiine Kaubanduskeskuse 105 miljoni euro eest, tõustes selle tehinguga ühtlasi üheks suurimaks varade eraomanikuks Eestis.

Lisaks Kristiine Kaubanduskeskuse ostule alustas Citycon möödunud aastal Mustamäel asuva Magistrali arendamist. 6,5 miljoni euro suuruse uuenduskuuri läbinud Magistral taasavatakse sel kevadel.

Cityconile kuuluv Rocca al Mare Kaubanduskeskuse ASi võitis möödunud aastal ka Äripäeva Kinnisvara TOPi. 

„EKFL otsustas hakata välja andma kinnisvara majandussektori aasta teo auhinda, kuna leidis, et majandussurutis näitab lõpumärke. Aeg on tunnustada neid, kes ka rasketel aastatel on teinud pingutusi kinnisvaraturu elavdamiseks ning olnud seeläbi ka suunanäitajad,“ märkis EKFLi tegevdirektor Tõnis Rüütel.

Auhinda plaanib EKFL välja anda ka järgnevatel aastatel eeldusel, et on väärikaid tegijaid kinnisvarasektoris, keda EKFL-i kuuluvad äriühingud nominentideks esitavad. Aasta kinnisvarategu auhind on Tauno Kangro poolt teostatud hinnaline skulptuur.

Auhinnale „Aasta kinnisvarategu 2011“ said kandidaate esitada kõik EKFLi liikmed ja strateegilised koostööpartnerid. Nominentide hulgast valis laureaadi välja EKFL-i juhatus, kelleks osutus Citycon.

Rüüteli võib EKFL-i aastakonverentsi puhul tuua välja kandva sõnumi, et raha on olemas ja fondid on ka valmis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785