Kreenholmi alale planeeritakse uut linnaosa

Narva Kreenholmi kinnisvara haldav Narva Gate OÜ plaanib 30,3 hektarilisele maa-alale elamu-, meelelahutushooneid, teadusparki ja kaubanduspindu.

Narva Gate OÜ teatab oma kodulehel, et Kreenholmi 30,3 hektarilise maa-ala detailplaneeringu eesmärk on selle 67 krundiks jagamine, sihtotstarvete muutmine ja ehitusõiguse määramine. Planeeringuga lahendatakse heakorrastus, haljastus, juurdepääsud ja parkimine, samuti tehnovõrkude renoveerimine.

Ettevõte plaanib kujundada piirkonnast lähima 20 aasta jooksul ühte Narva suurimaid keskusi.

Detailplaneeringuala asub tekstiilitööstuse Kreenholmi Manufaktuur ajaloolisel maa-alal. Tegemist on omanäolise kultuurilis-ajaloolise maastikuga looduskauni jõe kaldal.

Kreenholmi  maa-ala Allianss Arhitektid mahukaima ala arhitekt Ülar Marki sõnul pakub piirkond piisavalt väljakutseid.

"Oluline ja keeruline oli leida tasakaal vanade hoonete kõrvale sobiva kaubandusfunktsiooni ja elufunktsiooni segu segamine. See on nagu hea toidu tegemine, kus parasjagu peab olema kõike, väikesed eksklusiivsed korterid saarel vaatega Venemaale, ridaelamud kanali ääres, tornelamud pluss erinevad ärifunktsioonid, meelelahutus, kontserdisaal, kaubandus, hotellid, ujula, ajaloo muuseum, bürood jne. Lisaks on tegemist Eestis küllaltki ainulaadse projektiga, hoonestuse maht ja ajalooline keskkond nõuab suuri investeeringuid kohas, mis ei ole tavapärane kasumlik kinnisvaraäri" märgib Mark.

Narva Gate OÜ andmetel on alale ette nähtud rajada neli 20 korruselist hoonet, millest 3 on eluhooned ja üks ärilise otstarbega hoone. Teised uusehitised on ette nähtud maksimaalselt 5-korruselised. Detailplaneeringualale jäävad kultuurimälestised on ettenähtud säilitada, renoveerida ning võtta kasutusele vastavalt Muinsuskaitseameti seatud tingimustele.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed