21. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere esitleb Kopenhaageni tippkohtumisel säästva linna kontseptsiooni

Rakvere saab Eesti-Šveitsi koostööprogrammi abil linna Algkoolist esimese nullenergiatarbega lasteaiahoone.

Kopenhaagenis toimuva Regioonide Komitee tippkohtumise raames toimuva kahepäevase konverentsi jooksul jagavad oma kogemusi ja mõtteid Euroopa Liidu 27 liikmesriigi linnade linnapead, juhtivad arhitektid ja linnaplaneerijad eesmärgiga kindlustada linnaarendamise temaatika tugevam positsioon Euroopa tulevikustrateegiates ning et jätkusuutliku linnaarenduse kontseptsioon ei jääks pelgaks soovunelmaks vaid kujuneks reaalsuseks.

Rakvere linn on tegelenud teadlikult säästva linna kontseptsiooni arendamisega alates 2008. aastast. Rakvere ühines Linnapeade paktiga ühena esimestest linnadest aastal 2009, võttes koos teiste Euroopa linnadega eesmärgiks vähendada CO2 heitkoguseid rohkem kui 20 protsendi võrra aastaks 2020. Eesmärkide täitmiseks koostas linn 2009. aastal ainsa Eesti linnana säästva energia kava, mis on praeguseks täielikult ellu viidud.

Rakvere teeb jätkusuutliku ja energiasäästliku linnakeskkonna nimel pidevat tööd läbi erinevate projektide ja algatuste. Lisaks viimaste aastate energiasäästlikuks rekonstrueeritud linna lasteaedade ja koolihoonete kõrval, saab Eesti-Šveitsi koostööprogrammi abil Rakvere linna Algkoolist nullenergiatarbega lasteaiahoone.

2011. aasta lõpus ühines Rakvere koos 27 erineva Euroopa partneriga GEER projektikonsortsiumiga ja esitas projektitaotluse programmi „Targad linnad ja kogukonnad“, mis on suunatud varemalt Euroopa Regionaalarengu Fondist 3,2 miljonit eurot saanud Targa Maja Kompetentsikeskuse edasisteks arendustöödeks.

Rakvere Tark Maja on tähelepanu all ka Kopenhaageni konverentsi raames, kus keskus on ühe parima jätkusuutliku arengu projektina esindatud kolmekümne Euroopa linna hulgas näitusel „ Ilusad, rohelised, targad ja kaasavad: Värvilised linnad“ („Beautiful, green, smart and inclusive: Colorful Cities“).

Rakvere edusamme energia- ja kliimaalases tegevuses märgati juba 2010. aastal, mil Rakvere tõsteti esile ühena kuue nominandi seas Euroopa Energiaauhinna üleandmisel sadade konkursil osalenud Euroopa linnade seas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785