KPMG uuring: ehitusfirmad loodavad energeetikaprojektidele

Maailma ehitussektor näeb lähemal ajal suurimat tulu energeetika- ja transpordisektori projektidest.

„Nõudmine energeetikasektori spetsiifiliste oskustega ehitusspetsialistide ning -ettevõtete järele kasvab seoses valdkonna projektide levikuga,“ märkis KPMG energeetikasektori globaalne  juht ning Ungari KPMG partner Peter Kiss. „See peaks olema tervele tööstusharule suur sissetulekuallikas.“

Suurtes linnastunud ja kiirelt kasvava elanikkonnaga piirkondades on nõudlus sobiva taristu järele aegade suurim, mis paneb insenertehnilised ja ehitusettevõtted suure surve alla, märgib uuring „Suur globaalse taristu võimalus“ („The Great Global Infrastructure Opportunity“). Uuringu käigus küsitleti 161 inseneri- ja ehitusettevõtet üle maailma käibega vahemikus 250 miljonit kuni üle viie miljardi USA dollari.

Veidi üle 40 protsendi vastanutest leidis, et energeetika pakub järgmise aasta jooksul ehitusfirmadele kõige paremat teenimisvõimalust. Järgnevad teede- ja sillaehitus ning elamuehitus võrdselt 24 protsendiga.

Kuigi 49 protsenti uuringu vastanutest ootab järgmise aasta jooksul tellimuste kasvu viis kuni 15 protsenti,  peab ligi kolmveerand vastanutest majanduse ebakindlust suurimaks mureks, millele järgnevad oskuste puudus (31 protsenti) ning kolmandana riigieelarvete defitsiit (30 protsenti).

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed