7. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Ülikool uurib uudse soojustusmaterjali kasutamisvõimalusi

Tartu Ülikooli (TÜ) Tehnoloogiainstituudi energiatõhusa ehituse tuumiklabor asus uurima koos ettevõtte Cica Innovation OÜ-ga uue soojustusmaterjali Triso kasutusvõimalusi hoonete soojustamisel.

TÜ Tehnoloogiainstituudi poolt läbi viidav uuring keskendub kihilise soojust peegeldava isolatsioonimaterjali kasutusvõimaluste kirjeldamisele hoonetes, hõlmates, korrektsete soojusarvutuste aluste kirjeldamist ning erinevate paigaldusviiside ja nendega seotud probleemide ning lahenduste selgitamist.

Uuenduslike soojust peegeldavate ehitusisolatsiooni materjalide müügiga tegeleva Cica Innovation OÜ teatel erineb Triso tavapärastest soojustusmaterjalidest, olles soojustehniliste näitajate ja paigalduslihtsuse poolest oluliseks alternatiiviks seni kasutusel olevatele soojustusmaterjalidele.

Mis on Triso?

Tegemist on õhukese soojust peegeldava isolatsioonimaterjaliga, millel on traditsioonilise soojustusvilla ees mitmed tarbijale ja ehitajale väärtuslikud omadused:

* Maksimaalselt vaid 30 mm läbimõõduga tagab materjal sama soojusliku kasuteguri ja isolatsiooniomadused, mis 210 mm paksune mineraalvill;* Materjalid on paindlikud ning sobituvad igale ehitavale või renoveeritavale pinnale;* Materjal on kerge;* Imavus puudub (vastupidiselt mineraalvillale);* Väliskiht on koormust taluv ja vastupidav;* Allergeenivaba – pole lenduvaid osakesi, tolmuvaba, lõhnatu, ei sisalda hallitavaid komponente;* Tänu materjali koostisele ja tehnoloogiale ei meelita ligi närilisi ega putukaid;* Summutab heli.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785