Vink: inimese maine sõltub inimesest endast

Inimese või ettevõtte maine saab alguse ikka temast endast ja see on peeglisse vaatamise koht, vastas ASi Nordecon juhatuse esimees Jaano Vink küsimusele, kas meedia kujundab poliitikute ja ettevõtjate mainet.

Vingi sõnul pole päris õige öelda, et meedia üksi kujundab mainet. „Igaühe maine alged on ikkagi igas objektis või subjektis endas ja maine kujunemine saab alguse sealt,“ rõhutas Vink. „Meedia lihtsalt peegeldab mainet ja meedia võib mingit pilti võimendada või mitte.“

Vink tõi näite, et kui keegi persoon on oma tegevustes korrektne, täpne ja aus, siis on meedial väga raske peegeldada midagi, mida selles inimeses ei ole. „Ja vastupidi – kui keegi on väga vastuoluline ja edastab erinevaid sõnumeid, mis sageli on üksteisele vastukäivad või suisa valed, siis sellest kujuneb ka meediapeegeldus.“

Vink möönis, et ühel hetkel võib meedias peegelduv maine kuvand hakata nii-öelda oma elu elama. „Paljude asjadega on nii, et mida rohkem sa räägid, seda rohkem tuleb erinevaid arvamusi juurde ja meedia ju peegeldab arvamusi,“ lausus ta. „Ajakirjandus peab olema täpne, analüütiline ja omama suurt vastutustunnet. Kui ajakirjandus on pealiskaudne, võidakse kahjustada ka kellegi mainet, sest peegeldatakse kas ebatäpseid või ebaolulisi aspekte."

Äripäev küsis täna, kas meedia kujundab poliitikute ja ettevõtjate mainet? Päevaküsimuse ajendiks on see, et mitmed tuntud ettevõtjad on niimoodi väitnud. Viimati tegi seda Merko suuromanik Toomas Annus, kes eile Harju maakohtus kõnet pidas ütles, et ajakirjandus on hävitanud tema ja ta firma maine.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

jaanuar/​veebruar 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Nordic Houses otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

01. märts 2018

Ruukki otsib TOOTEINSENERI

Ruukki Products AS

09. märts 2018

Ehituse erilehed