Autor: Romet Kreek • 16. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Varade allahindamine langetab Merko aktsiat

Eile õhtul pärast börsipäeva lõppu 5,95 miljoni eurosest varade allahindlusest raporteerinud Merko Ehituse aktsia on alustanud tänast päeva mõõduka 3,3% langusega tasemeni 5,90 eurot.

Merko Ehitus teatas eile börsile, et seoses kinnisvara arendusprojektide perspektiivide ümberhindamisega Balti riikides viis firma läbi kontserni kinnistute väärtuse testi ning hindas 4,55 mln euro võrra alla varudes kajastatud kinnistuid ning 1,4 mln euro võrra alla pikaajaliste finantsinvesteeringute all kajastatud ühisprojektide kinnistuid. Tehtud allahindlused mõjutavad ettevõtte 2011. aasta 12 kuu ja IV kvartali majandustulemusi kogusummas 5,95 mln eurot, millest 2,4 mln eurot on seotud Läti, 2,25 mln eurot Eesti ja 1,3 mln eurot Leedu kinnistute väärtuse allahindlusega. Kinnistute allahindlused ei mõjuta ettevõtte ehitustegevuse valdkonda.

Varade allahindlus moodustab umbes 5% Merko Ehituse omakapitalist, mis ulatus 30. septembri seisuga 117,05 miljoni euroni.

Merko Ehitus teenis möödunud aasta üheksa kuuga 153,4 miljoni eurose käibe juures 7,3 miljonit eurot kahjumit. Kahjumi põhjuseks oli ehitushindade oluliselt kiirem tõus, mis on muutnud 2009-2010 sõlmitud projektid kahjumlikuks, ja prognooside korrigeerimisest tingitud kahjumlike projektide allahindlused 2011. aasta esimesel poolel.

Merko Ehitus avaldab oma 2011. aasta neljanda kvartali tulemuse 22. veebruaril pärast börsipäeva lõppu.

Enne eilset varade mahakandmise teadet ootas LHV Pank ehituskontsernile IV kvartaliks 56,3 miljoni eurost käivet ja 1,1 miljoni eurost kahjumit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785