8. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seadusele vilistajate ehitised Valgamaal kaovad

Keskkonnainspektsiooni Valgamaa büroo tegi mullu maakonnas 10 ettekirjutust tuvastatud ebaseaduslike ehitiste likvideerimiseks. Osa ettekirjutustest on tänaseks täidetud.

Otepää looduspargi territooriumil tuli ilmsiks seitse ebaseadusliku ehitamise juhtumit, sealhulgas kämpingumaja looduspargis asuva järve ehituskeeluvööndis, varjualune ja välikäimla Väikese Emajõe ehituskeeluvööndis, väliüritusteks püstitatud lava, tünnisaun, kaks väikehoonet koos varjualusega, püstkoda ja puukuur ning veel üks kämpingumaja.

Põdrala vallas oli Väikese Emajõe ehituskeeluvööndisse seadusevastaselt rajatud tee.

Kaks ebaseaduslikku ehitist asuvad Helme vallas ja nendeks on Helme jõe ehituskeeluvööndisse rajatud vundament ja Tündre järve äärde püstitatud kämpingumaja.

Tehtud ettekirjutustest on praeguseks kolm täidetud, üks ettekirjutus on kohtus vaidlustatud, ülejäänud ettekirjutuste täitmise tähtajani veel aega.

Lisaks sellele on Valgamaa bürool pooleli menetlused, mis on seotud Tündre järve veekaitsevööndis ja Pülme järve ehituskeeluvööndis olevate rajatistega, samuti Pülme järve ehituskeeluvööndisse püstitatud nelja suurema ehitisega.

"Kui ranna ja kalda ehituskeeluvööndisse rajatavate omavoliliste ehitiste püstitamine tuleneb tõepoolest vahete-vahel inimese teadmatusest, siis kaitsealal ollakse ehitiste püstitamise keelust teadlikud, ent minnakse kohustuslikust asjaajamisest mööda ning ehitatakse hoone valmis eeldusel, et tegu ei avastata,“ ütles Valgamaa büroo juhataja Tanel Tiirats.

„Enamjaolt on maaomaniku sooviks rajada veekogu kaldal asuva hoonekompleksi juurde erinevaid abihooneid, nagu saun, püstkoda, lehtla või puukuur, aga lubasid-nõusolekuid ei vaevuta küsima,“ täpsustas Tiirats.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785