Nordecon: Ukraina turul jätkuvad keerulised ajad

Nordecon tegutseb jätkuvalt Ukraina erasektori ehitusturul, mis ei näita erilisi taastumismärke.

Nordeconi finants- ja investorsuhete juht Raimo Talviste sõnul ei näita Ukraina erasektori ehitusturg veel erilisi taastumismärke, mistõttu ei ole seal suuri muutusi ette võetud. „Oleme jätkuvalt oma tegevuses väga kompaktsed ning tegutseme minimaalsete kuludega,“ kommenteerib Talviste Nordeconi tegevust Ukrainas. Kõige suuremaks riskiks peabki Talviste Ukraina ehitusturul valitsevat ebaselgust.

Talviste sõnul Nordecon 2012. aastalt eriti suuri tulemusi ei looda ja liigseid riske 2012. aastal ei plaani. „2012. aasta ei tõota tulla parem eelmisest paarist aastast,“ märgib Talviste.

Uutele turgudele veel minna ei plaanita

Talviste sõnul moodustab välisturgude osakaal Nordeconi mahtudest alla 5%.
„Oleme alates 2010. aasta lõpust juba väga selgelt orienteeritud praegu Eesti turule, strateegia kohaselt vähemalt kuni 2013. aasta lõpuni. Uutele turgudele Nordecon lähitulevikus siseneda ei plaani,“ Lisab Talviste.

Nordeconi tütarettevõte Eurocon OÜ müüs osaluse Ukrainas registreeritud Eurocon Ukraine TOVs koos tütar- ja sidusettevõtetega. Eurocon Ukraine TOV uus omanik on Nordeconile kuuluv Eurocon Vara OÜ, mis võtab üle seni Eurocon OÜ valdusettevõtte rolli.

Nordeconi teatel on tegemist kontsernisisese ümberstruktureerimisega, mille eesmärk on viia kontserni emaettevõtte Nordecon ASi poolt Ukrainas võetud riskide ulatus vastavusse sealt saadavate hüvedega.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

jaanuar/​veebruar 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Artekom otsib B2B MÜÜGISPETSIALISTI

M-Partner HR OÜ

05. märts 2018

Mapri Ehitus otsib EELARVESTAJAT

Mapri Ehitus OÜ

25. veebruar 2018

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Ehituse erilehed