25. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sirkel & Mall: töötajad omanikena parandasid tulemusi

Projekteerimisfirma Sirkel & Mall omanikeringis toimunud muutused parandasid ettevõtte teatel mulluseid tulemusi.

Sirkel & Mall OÜ jaoks oli möödunud 2011. aasta suurte muutuste aasta. Osaliselt vahetusid ettevõtte omanikud, mille käigus kaasati amanikeringi võtmetöötajad. Firma omanikeringi kuuluvad nüüd Paavo Pärn, Kerttu Karjust, Raul Aripmann, Heigo Tuttelberg ja Marit Vendel.

"Muutused toimusid ettevõtte omanikeringis, võtmetöötajate kaasamise läbi sinna. Seeläbi paranes ka märgatavalt ettevõtte efektiivsus," selgitas ettevõtte juht Paavo Pärn.

Möödunud aastalulatus firma käibe üle 715 000 euro ehk kasvas üle kahe aasta varasemaga võrreldes. Nii käive kui kasum ületasid mullu aasta alguses tehtud kõige optimistlikuma prognoosi, mis nägi ette 600 000 eurost käivet ja nullkasumit.

Pärna sõnul võib täna juba julgemalt tulevikku vaadata, sest raske majanduslangus on üle elatud ja eesolevad ajad on kindlasti paremad. "Juba eelmisel aastal alustasime Ballangeni uue koolihoone projekteerimist Norra turule. 2011. aastal sisenesime ka Rootsi ja Soome turule ning reaalse projekteerimistööga on plaanis alustada lähikuudel," selgitas Pärn.

Põhjamaade turule sisenemiseks andis Pärna sõnul julgust senine mudelprojekteerimise (BIM) rakendamine igapäevases projekteerimises ning õnnestunud näidisprojektid Eesti turul. "Ka Ukraina turg on ootel, kuid seoses sealse poliitilise olukorraga on mõistlikum ilmselt veel vähemalt 2012 aastal pigem põhjamaade suunale siht seada ja Ukrainas projekteerida vaid kindlale kliendile," lisas ta.

Koduturul on tema sõnul 2012. aastal oodata riigipoolsete tellimuste vähenemist seoses saastekvoodi projektide lõppemisega. "Selle vähenemise kompenseerib loodetavasti arendajate julgem käitumine turul ja tellimuste kasv."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785