"Värvilise kütuse kadumine hüpitab hinda"

Ehitusettevõtte Nordecon juhatuse esimees Jaano Vink ennustab, et 1. jaanuarist ehitusel nn värvilise kütuse kasutamise keelamine toob ehituse hindadesse hüppe. "Õige pea jõuavad "viljad" ka tellijateni", kommenteerib Vink.

Jaano Vinki sõnul juba aastaid on ehitajatel keeruline aru saada Statistikaameti poolt avaldatud hinnaindeksi statistikat, sest need ei peegelda tänu metodoloogilisele ülesehitusele tegelikku olukorda ehitussektoris.

Vink kommenteerib, et ehitushinnad on tegelikkuses aasta jooksul tõusnud enam kui Statistikaameti poolt avaldatud 3,1%. „Eesti Ehitusettevõtjate Liit ja Statistika amet on hetkel  vahetamas mõtteid, et püüda leida lahendused kasutatava metoodika muutmiseks, mis peegeldaks ka numbrites enam reaalset seisu,“ lisab Vink.

Negatiivne mõju erimärgistatud kütusel

„2012 I kvartali osas arvan, et mingit olulist tõusu ei tule ja hinnad on stabiliseerumas.  Suuri ja olulisi hinnahüppeid saab põhjustada täna vaid mõne strateegilise tooraine hinna kiire tõus. Kindlasti aga mõjus väga negatiivselt 1. jaanuarist kehtima hakanud Valitsuse otsus kaotada ehitustehnikale soodustus erimärgistatud kütuse kasutamisel – seda hüpet hinnas me kogeme täna reaalselt ja õige pea jõuavad „viljad“ ka tellijateni, kelleks tänasel turul on ju suures osas riik ise,“ kommenteerib Vink.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed