EKA uuele majale said saatuslikuks neli parklakohta

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) uue õppehoone ehitusel võiksid juba ammu masinad müriseda, kui EKA oleks 2009. aasta suvel nõustunud naaberkinnistu omaniku sooviga eraldada talle neli parkimiskohta tulevase õppehoone maa-aluses parklas.

Nii väidab naaberkinnistu omaniku Ester Palmi esindaja Andry Krass, kirjutab Postimees.

EKA ja naaberkinnistu omaniku vahel tollal peetud kirjavahetusest on näha, et EKA soovis kõigepealt saada naabri kooskõlastust täiesti tasuta ning soovile eraldada parkimiskohad vastati eitavalt, Palmile pakuti selle asemel kohtumist EKA rektori Signe Kiviga, kes selgitanuks talle EKA uue õppehoone ehitamise tähtsust.

Krassi sõnul võttis kiri naaberkinnistu omanikult igasuguse tahtmise koostööd teha ning kui EKA oleks tookord loobunud neljast parkimiskohast ja andnud lubaduse kõik ehitamisega seoses tekkida võivad kahjud korvata, oleks kõik vajalikud paberid kohe alla kirjutatud ja teema ammendunud.

Kuigi hiljem on EKA Palmile pakkunud igasuguseid kompensatsioonivariante, kaasa arvatud needsamad parkimiskohad, ei pidanud Palm Krassi sõnul pärast 2009. aasta juulis saadud ülbet kirja enam vajalikuks edaspidiseid pakkumisi analüüsida.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed