19. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Naissaare sadamat renoveerib Saarte Liinid

Naissaare sadama renoveerimise leping kirjutati alla Saarte Liinidega.

Kolmapäeval 11. jaanuaril kirjutas Viimsi vald ja AS Saarte Liinid alla lepingule, mille kohaselt hakatakse renoveerima ja moderniseerima Naissaare sadamat. Saarte Liinid on kohustatud valmis sadama üle andma hiljemalt 2020. aastaks. Lepingu järgi saab Saarte Liinid sadamaala hoonestusõiguse 50 aastaks.

Hädavajalike tööde teostamiseks on riik sadamaid haldavale firmale juba sihtfinantseeringuna välja andnud 382 000 eurot. Järgmisest, 2014. aastast algavast Euroopa Liidu rahastamisperioodist loodetakse projekti teostamiseks saada lisa 3 miljonit eurot.

“Aastaid toimunud läbirääkimised lõppesid kokkuleppega, millega riigile kuuluv äriühing AS Saarte Liinid kohustub hiljemalt 2020. aastaks sadama täielikult välja ehitama, et tagada nii kohalike elanike kui ka saarel puhkajate ja mereturistide ohutus. Loodan, et korras sadam võimaldab hakata korraldama ka reisilaevaliiklust, kõigil inimestel ei ole võimalik Naissaarele väikealustega jõuda. Sadam on vaid esimene samm koostöös riigiga Naissaarel eluks vajalike tingimuste loomisel. Järgmise sammuna tuleb lahendada saare varustamine elektrienergiaga, sest inimeste huvi rajada või taastada oma kodu Naissaarel suureneb aasta-aastalt,” teatab Viimsi abivallavanem kohalikus lehes.

Saarte Liinide juhatuse esimehe Ants Tammlehe sõnul saab sadama riigitoetusega teha korda nii, et seal oleks tagatud sõitjate ja laevade ohutus ning elementaarne teenindus jahtidele.

“Esmalt ongi vajalik kaide korrastamine, sadamahoone rekonstrueerimine ning elektri- ja veevarustuse kindlustamine,” märgib Tammleht.

Tammelehe sõnul on eelprojekt juba valmis ning projekteerijad olemas.

Naissaare sadam kuulub Viimsi vallale. Sadam on peatuspaik paljudele turistijahtidele, kuid liikuva veealuse liivapinnase ning amortiseerinud kai tõttu on paljudele veesõidukitele sadamasse sisenemine keeruline.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785