Amet: teehooldusega tegelevatel põllumeestel erimärgistatud kütus keelatud

1. jaanuarist muutunud erimärgistatud kütuse regulatsioon ei luba kasutada teede hooldus- ja ehitustöödel erimärgistatud kütust.

Saabunud lumega viivad teehooldustöid läbi erinevad ettevõtted ning oma teenust pakuvad ka põllumehed. Maksu- ja tolliamet teatab, et kuigi põllumeestel on õigus kasutada maksusoodustusega erimärgistatud kütust, siis ei ole see lubatud teehooldustöid läbi viies.

„See tähendab, et soodsama kütuse kasutamine põllumajandustehnikas on põllumajandust mitte puudutavates tegevustes keelatud. Lumekoristustööd ei kuulu põllumajandusvaldkonda, mistõttu ei ole lume lükkamine erimärgistatud kütust kasutava põllumajandustehnika abil lubatud,“ märgib MTA oma teates.

Amet lisab, et „erimärgistatud kütuse kasutamise piirangute eesmärk on tagada aus konkurents teiste teehooldusettevõtetega. Kütuse korrektset kasutamist kontrollivad pisteliselt Maksu- ja Tolliameti ametnikud, kes lähtuvad reididel eelkõige mõistlikkuse põhimõttest - kedagi, kes on ootamatu tuisu korral kohalikule omavalitsusele appi tõtanud, pole siiani trahvitud. Kui isikul on aga teehoolduse alane leping ja traktori paagis on erimärgistatud kütus, on ilmne, et tegemist on juba äritegevuse ehk ebaõiglase konkurentsiga.“


 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed