Kiired hinnamuutused teevad ettevaatlikuks

Käesoleval aastal hakkavad suurt rolli mängima muudatused erimärgistatud kütuse kasutamises ning hoonete soojustamine, prognoosib Äripäeva lugejatele antud intervjuus AS Merko Ehituse juhatuse esimees Andres Trink.

5. jaanuaril vastas Äripäeva lugejate küsimustele AS Merko Ehitus juhatuse liige Andres Trink. Trink hindas, et lähiaastatel sisendhinnad stabiliseeruvad, kuid oluline roll on muudatused seoses erimärgistatud kütusega ning kasvav nõudlus hoonete soojustamisega.

"Sisendhindasid mõjutavad muudatused erimärgistatud kütuse kasutamises, samuti võib kiire nõudluse kasv hoonete soojustustööde osas viia alltöövõtjate hindade tõusule,“ märgib Trink

Ehituse sisendhindade prognoosimine on Trinki sõnul olnud tõeline väljakutse, sest 2009. aastal vähenes ehitusturu maht võrreldes eelmise aastaga Eestis ca 37%, Lätis ja Leedus ca 50%.

„Selle tulemusena alltöövõtjate hinnad kiiresti langesid, ent hakkasid 2010. aastal majanduse taastudes taas kasvama. Sellist kiiret hinnamuutust oli väga raske prognoosida. Samuti mõjutas sisendhindasid oluliselt bituumeni hinnatõus,“ kommenteerib Trink.


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed