Colliers: EfTEN tegi büroopindade suurostu

Colliersi investeeringute nõustamise ja hindamise juht Margus Tinno sõnul näitab EfTENi 18,5 miljoni euro tehing, et usk kinnivara investeerimise turul on taastumas.

Eften Kinnisvarafond ostis 18,5 miljoni euroga kaks kindlalt kaetud üürilepingutega Tallinna ärihoone kinnistut Pärnu maanteel. Tegemist on kinnistutega Pärnu mnt 105, mis on tuntud kui Äripäeva maja, ning selle vahetus läheduses oleva Pärnu mnt 102c ehk YIT majaga.

Colliers Internationali investeeringute nõustamise ja hindamise juht Margus Tinno, kes oli üks investeerimisobjektide hindaja, nimetab EfTENi ostu märkimisväärseks. Tinno sõnul oli tegemist büroopindade kõige suurema ostuga.

„Kindlasti on tegemist märkimisväärse ostuga. EfTEN oma professionaalsusega halbu oste kindlasti ei tee. Kinnistutel on mainekad üürnikud ning tugev rahavoog,“ kommenteerib Tinno EfTENi investeerimisotsust.

2011. aastat hindab Tinno üldiselt heaks: "Kinnisvara investeeringute maht küündis 200 miljoni euroni ning kui vaadata eelnevaid aastaid, on usk kinnisvarasektoris järjest rohkem ka taastumas. Praegu on näha küll positiivseid signaale.“

2012. aastal sõltub Tinno hinnangul kindlasti palju sellest, mis toimub maailma ja Euroopa turgudel. „Turg on pigem stabiilne, investeeringud kasvavad stabiilselt, kuid märgatavat suurt hüpet reaalselt ei näe,“ lisab Tinno.

Tinno sõnul on investeerimishuvi aktiivsust märgata ida poolt tulevate investorite pool, kes hindavad meie turu head investeerimiskliimat, läbipaistvust ning etteaimatavaid riske ja turu käitumist. Idast tulevate investorite puhul on tegemist tugevate ja motiveeritud investoritega.

„2012 toob kindlasti huvitavaid ja ka suuri tehinguid,“ hindab Tinno alanud aastat. „Investoritel on tugev kapitaliseeritus ning kindlad rahavood.“
 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed