Autor: Kadrin Karner • 19. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti luksusliku kinnisvara TOP 10

Müügis oleva luksusliku kinnisvara TOPi esikolmikus on Mart Laja, Alexander Kofkini ja Oliver Kruuda firmadele kuuluvad kinnistud.

Lukskinnisvara TOP 10

1. Sausti mõis, 8 miljonit eurot

Ilmselt Eesti kõige kallimaks elukondlikuks kinnisvaraobjektiks võiks nimetada 8 mln eurot maksvat Sausti mõisa Kiili vallas. Mart ja Merilyn Lajalile kuuluvat Sausti mõisa on esmakordselt mainitud 1453. aastal. 1757. aastal ostis mõisa Berend Heinrich von Tiesenhausen, kes 18. sajandil püstitas valitsejamaja, klassitsistlike sugemetega härrastemaja kerkis 19. sajandi keskpaiku. Mõisa ümber on rajatud kolm parki ja tarbeaed ning paistiigis kasvatakse karpkala. Mõisakompleksi pindala on 240 000 ruutmeetrit.

2. Pikk 33, 6 miljonit eurot

Tallinna vanalinnas aadressil Pikk 33 müüakse Konga Investi vahendusel Alexander Kofkinile kuuluvat 7 korteriga maja, mille esimesel korrusel tegutsevad ärid - restoran, kohvik ja väike kauplus. Neljakorruseline maja on täielikult renoveeritud, selles on kaks ühetoalist, kolm kahe- ja kaks kolmetoalist korterit.

3. Kinga 1, 5,3 miljonit eurot

Tallinna vanalinnas asub firmade Luterma ja Rubla kaudu Oliver Kruudale kuuluv, kuid praegu Swedbanki ja kohtutäitur Kaire Põltsi kasuks keelumärget kandev kortermaja aadressil Kinga 1. Hoone on ehitatud 1825. aastal ning olnud kasutuses elu-ja ärihoonena. Kunagi asus selles Tartu Pank, hiljem Hoiupank. Hoonel on 5 korrust pluss keldrikorrus, seal asub kaks restorani ja kaheksa korterit, kõik tähtajaliste üürilepingutega.

4. Rohuneeme teel asuv Villa Mary, 4,5 miljonit eurot

Müügis on veel teinegi Alexander Kofkinile kuuluv maja, Viimsi poolsaarel Rohuneeme teel asuv Villa Mary. Maja müüki vahendab OÜ Maranelli Vara OÜ. Kuulutuse kohaselt meenutab Villa Mary Eesti mõisa. Maja keskel on läbi kahe korruse kõrguv kaminasaal ehtsatest maakividest kaminaga. Täielikult sisustatud maja teisel korrusel on viis merevaatega tuba. Häärberi ja maja vahele jääb siseõu koos lehtla, maakeldri ja saunaga. Maja pindala on 558 ruutmeetrit.

5. Vabaõhu villa, 3 miljonit eurot

Tallinnas Haabersti linnaosas Kakumäel müüakse Kalev Klaisile kuuluvat kolmekordset Vabaõhu villat. 2006. aastal ehitatud kivist majas on 7 magamistuba, kolm vannituba. Maja juurde kuuluva krundi suurus on 3500 ruutmeetrit ja maja üldpind 932 ruutmeetrit. Elamukompleksi kuulub: 3 basseini, 3 kompleksset kööki, 9 tualettruumi, 3 vannituba, 2 garaaži, veinipööning, mis mahutab 800 veinipudelit, piljardisaal baari- ja puhkenurgaga, 2 kaminasaali, 2 sauna, mullivann ja spaa, spordisaal, garderoobid, majandusruumid, eluruumid, magamistoad.Eelmisel nädalal teatas Kalev Klais, et annab ostjale jõulukingitusena kauba peale ka Pärnus asuva 320 000 eurot maksva villa. Tehingut vahendava 1Partner Kinnisvara konsultant Kaili Tamme sõnul on omanik otsustanud oma Eesti kinnisvarast loobuda ning valmis pakkuma tehingut, mille puhul saab lisaks Tallinna majale jõulukingiks juurde Pärnus asuva suvevilla. "Kinosaali ning maja ja terrasse läbiva muusikasüsteemiga Villa Marias on elatud vaid üks kuu aastas," kommenteerib Tamm ja lisab, et kahe villa pakkumine kehtib jaanuari lõpuni.Pärnus Raekülas asuva maja kohta ütleb kuulutus, et see paikneb vaikses rohelises piirkonnas. Lisaks kinosaalile on majas kaks vannituba, puuküttega saun, sisustatud veinikelder ja palju muud.

6. Maarjamäe villa, 2,9 miljonit eurot

Tallinnas Maarjamäel asuv maja, mida tuntakse ka Maarjamäe villa nime all. 1999. aastal arhitekt Allan Strusi projekti järgi ehitatud villa on kasutusel ühe välisriigi suursaadiku residentsina. Kahe põhikorruse ja katusekorrusega maja ümbritseb aed. Garaaž mahutab kuni neli autot. Majas on 6 tuba, millest neli magamistuba koos vannitubadega. Teisel korrusel on rõdu, bassein ja saun.

7. Pirital asuv kinnistu, 2,95 miljonit eurot

Tallinnas Pirital Andrekse teel müüakse 2000. aastal ehitatud kolmekordset maja, mis kuulub Andrey Logvinenkole. Krundi suurus on 5231 ruutmeetrit. Elamus asub Alpides asuva suusakuurordi järgi kujundatud spaa, milles on sportimiseks sobiv bassein, 8-kohaline mullivann, soome ja türgi saun, massaažidušš, külma vee juga. Elamu kasutuses on kolm krunti, millele kõigile on õigus rajada eramu.

8. Meriväljal asuv kinnistu, 2,6 miljonit eurot

Tallinnas Meriväljal Vaate teel on müügis Erik Kõrgele kuuluv kolmekorruseline maja. Krundi suurus on 2000 ruutmeetrit, millest maja 450 ruutmeetrit pluss 150 ruutmeetrine välisterrass. Majas on kaks elutuba (neist üks söögitoaga), viis magamistuba, neli vannituba, kaks kaminat, bassein koos spaaga ning soome ja türgi saun. Maja juurde kuulub kaks garaaži.

9. Pikk 49, 2,3 miljonit eurot

Tallinna vanalinnas müüakse Pikk 49 asuvat maja, milles on kaheksa korterit pluss keldrikorrus. Maja kuulub OÜ-le Vitelium, mille omanikud on Tatjana Valujeva ja Darren Winters. Korterid on sisustanud ja sobivad välja rentimiseks.

10. Kuninga 1, 2,2 miljonit eurot

Tallinna vanalinnas Kuninga 1 müüakse maja üldpinnaga 750 ruutmeetrit. Kuulutuse kohaselt on müügis hoovis asuva elamu esimene korrus pluss kolm korterit teistel korrustel. Korterid on suured, rõdude ja terrassidega.

Täismahus edetabelit loe täna ilmunud Äripäevast. Samuti sellest, kui aktiivselt luksusliku kinnisvaraga Eestis tehinguid tehakse ning kuidas selliseid objekte müüakse.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785