Autor: Anne Oja • 9. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Brem Kinnisvarahooldus vabanes mullu 250 töötajast

Toomas Toolile kuuluva Brem Kinnisvarahoolduse keskmine töötajate arv kukkus 2010. aastal 272 inimeselt 20 peale, seisab hiljuti äriregistris avaldatud majandusaruandest.

Palgakulu langes samal ajal 15,4 miljonilt kroonilt 3,8 miljoni kroonini. Mis töötajatest sai, kas nad koondati või viidi üle nn Bremi grupi teistesse ettevõtetesse, lähemalt selgitatud pole.

Brem Kinnisvarahoolduse 2010. aasta käibeks oli 54,8 miljonit ja kasumiks 1,9 miljonit krooni. Aasta varem oli käibeks 67,7 ning kasumiks 2,1 miljonit krooni.

Nn Bremi gruppi kuulub praegu lisaks Brem Kinnisvarahooldusele ka Brem Avarii, Brem Puhastus ja Brem Kinnisvarabüroo. Kõigi nende ettevõtete ühiseks omanikuks on Lätis registreeritud Baltic Real Estate Management.

Brem Avarii ja Brem Puhastus alustasid aktiivset tegevust alles 2009. aastal. Mõlema ettevõtte põhikliendikd on Brem Kinnisvarahooldus.

2010 ulatus 24 töötajaga Brem Avarii käive 6,9 miljoni kroonini. Brem Puhastuse keskmine töötajate arv oli mullu 42. Käive ulatus pisut üle 10 miljoni ja kasum 0,6 miljoni kroonini. Brem Avarii 2010. aasta kasum oli pool miljonit krooni.

Audiitor kirjutas Brem Kinnisvarahoolduse majandusaruande kommentaariks nagu varasematel aastatelgi, et ettevõtte bilansis on ligi 33 miljonit krooni nõudeid, mis ei pruugi kunagi laekuda ning tuleks seetõttu maha kanda.

Varem tegi Brem Kinnisvarahooldus kinnisvaraga seotud avarii- ja puhastustöid ise. Brem Avarii ja Brem Puhastuse aruannetele audiitori arvamust lisatud pole.

Samuti pole äriregistris Brem Kinnisvarabüroo 2010. aasta majandusaruannet. See ettevõte asub teiste Bremi grupi firmadega samal aadressil Tallinnas Tulika tänaval ning rendib välja Toomas Toolile kuuluvaid büroo-, lao-, tootmis- ja kaubanduspindu.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785