Soome erainvestor ostis 24,1 miljoni euroga kaubanduskeskuse Leedus

Täna toimus ostu-müügitehing, mille käigus Soome erainvestor Pontos Group omandas Leedu ühe tuntuima kaubanduskeskuse „Babilonas I” Panevezyse linnas. 

Pontos Group omandas 100% aktsiaid Carpathian PLC-lt, tehingu maksumus oli ligikaudu 24,1 miljonit eurot.

„Babilonas I” kaubanduskeskuse kogu väljarenditav pindala on üle 22 000 m² ning aastas külastab kaubanduskeskust 4,5 miljonit külastajat. Keskuse ankurkliendiks on Leedu supermarketi kett Hyper Norfa, esindatud on rahvusvahelised brändid nagu New Yorker, United Colors of Benetton, JYSK, Deichman, Takko Fashion.

„Balti riigid on ületanud majanduslanguse ja sisemise devalvatsiooni, mis viitab sellele, et ka Baltikumi kinnisvaraturg on tõusuteel – kinnisvara tehingute rahastamine on kättesaadav, hinnad ja investeeringute tasuvus on palju atraktiivsemad kui Skandinaavias, rahavoog ja üürilepingute sõlmimise tase on stabiilne või pigem tõusuteel võrreldes teiste Euroopa riikidega," kommenteeris tehingut nõustanud Newsec-i tegevjuht Baltikumis, Ricardas Cepas.

"Leiame, et volatiilsus muude investeeringute vahel ja ebakindlus eurotsooni tuleviku suhtes meelitab investoreid paigutama kapitali kindla rahavooga kinnisvarasse. Balti riigid tunduvad täna olevat ideaalne sihtkoht investeerimiseks, eeldusel et turutunnetus on olemas,” lisas Cepas.

Pontos Group on pereettevõte, mis tegeleb erakapitali ning kinnisvara investeeringutega Soomes ja Baltikumis.

Carpathian PLC (“Carpathian”) loodi 2005. aastal eesmärgiga investeerida Kesk- ja Ida-Euroopa kaubanduskeskustesse, supermarketitesse ning jaemüügi ladudesse. Ettevõte on kaardistanud järgmised riigid ja piirkonnad: Poola, Tšehhi, Rumeenia, Ungari, Slovakkia, Baltikum, Balkan ja Bulgaaria.

Newsec osutab teenuseid kinnisvarainvestoritele ja korporatiivklientidele, kes rendivad või omavad kinnisvara. Ettevõttel on 6 riigis 12 kontorit ning kokku üle 550 töötaja.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed