Aasta ehitaja 2011: projektijuht Arvo Kirotus

Aasta ehitajaks valiti Arvo Kirotus Nordecon ASist, kes juhtis Tallinna Reoveepuhastusjaama biofiltri ehitustööd. 

„Mul on hea meel ja tänud ka þüriile selle eest, et seekord leidis tunnustust insenertehniline rajatis. Sellised hooned erinevalt avalikus kasutuses olevatest objektidest ning tavaliselt inimestele silma ei hakka,“ lausus Nordecon ASi projektijuht Arvo Kirotus,  kes on ehitusvaldkonnas töötanud alates 1978. aastast. Alates 1989. aastast on Kirotus projektijuhina tegev Nordeconi kontsernis (algselt Eesti Ehitus).

Projektijuhi sõnul on Paljassaare reoveepuhasti biofilter väljast vaadates tagasihoidlik ja asub avalikkusele suletud territooriumil, ent ometi on tegemist objektiga, mille kasulikkust keskkonnale saab mõõta konkreetsetes numbrites ja mille ehitamine tema eripära tõttu oli keerukas.

Aasta ehitaja tiitli konkursile jõudsid Nordeconi töötajatest Arvo Kirotuse kõrval lõppvooru ka Ahhaa Teaduskeskuse ehitustöid juhtinud Peeter Voovere ning Ahtme tipukoormuskatlamaja ehitustöid juhtinud Martin Viilep.

EEEL valib parimat ehitajat juba kolmandat aastat järjest, ettevõtmise laiem eesmärk on propageerida ehitaja ametit ja tunnustada oma ala parimaid. Konkursi nominente võivad esitada nii EEEL-i kuuluvad kui ka liitu mitte kuuluvad ettevõtted ja ehitusobjektide tellijad.

„Aasta ehitaja 2011“ konkursi þüriisse kuulusid Indrek Peterson (EEEL), Enno Rebane (EETL), Tõnis Tarbe (EPBL juhatuse esimees), Ilmar Link (EEEL juhatuse liige), Lembit Makstin (EEEL juhatuse liige), Igor Gerasenkov (Riigi Kinnisvara AS) ja Eva Kiisler (Ajakiri „Ehitaja“).

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed