Luksuseramute turg aktiivne

Eramuturul tuntakse peamiselt huvi kuni 200 000 eurot maksvate eramute vastu, ent jätkuvalt on aktiivne väga luksuslike ning kallite eramute segment, selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest.

Maade ja majade turg on sügisilmade tulekuga muutunud siiski oluliselt passiivsemaks ning eelkõige vormistatakse varasemaid kokkuleppeid. Harjumaa ja Tallinna eramute ja hoonestamata elamumaade tehti novembris tehinguid vastavalt 101 ja 64 (oktoobris 92 ja 48).

Hoonestatud kinnistute tehinguhind on langenud võrreldes hinnatipuga 2008. aasta aprillis 54%, eelmise kuuga võrreldes 9%. Kuu kalleim tehing oli 1,71 miljonit eurot. Hoonestamata kinnistute tehinguhind kasvas eelmise kuuga võrreldes 106%, kuu kalleim tehing tehti 269 000 euroga.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed