Autor: Mariliis Pinn • 5. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majahaldustarkvara toob kulude kokkuhoiu

Eesti kinnisvarahaldurid võtavad järjest rohkem kasutusele spetsiaalselt majade haldamiseks loodud tarkvaralahendusi. Korralik tarkvara hoiab kokku aega, sest kõik värsked andmed on üheskoos ja ligipääsetavad veebis igal ajahetkel ja enam ei pea midagi topelt sisestama.

Reminet OÜ juhatuse liikme Kaia Kirsi sõnul  hakkab Eesti ettevõtjateni jõudma teadmine, et tädiliidese asemel tuleb moodsamad süsteemid kasutusele võtta ja ei piisa enam ruudulisse kaustikusse andmete kirjutamisest. Klient ootab selget ülevaadet oma varast ja sellega toimuvast.

“Kinnisvarahaldus on valdkond, mis on meil ehk teenimatult varju jäänud, kuigi see puudutab meid nii kodus kui ka tööl. Muu maailm sammub ees, pühendudes teemadele nagu töökohtade juhtimine, mudelprojekteerimine ehk BIM – Building Information Modeling ja RFID-e kasutamine ehk siis mikrokiibistamine objektide, esemete aga ka inimeste kohta info kogumiseks ja kogu selle tegevuse haldamisele mobiilselt,” ütles Kirs.

“Kui auto hooldamine on kõigile iseenesest mõistetav, siis millegipärast hoone (maja) oma mitte,” rääkis Fimx maaletooja OÜ Ahti Väin Konsulti juht ja omanik Ahti Väin. “Nii leidsimegi lähinaabrite juurest väga praktilise ja proovitud tarkvaralahenduse. Hea tarkvara tagab süsteemse lähenemise. Kui mingi töö on planeeritud ja ette nähtud, siis tuleb ka see teha ja selle tegemisest peab jälg maha jääma. Seda tagab vaid süsteemne terviklähenemine. Lihtsa tabeli koostamine ei toimi, sest hooldustööde tegijad ei dokumenteeri reaalset tagasisidet.”

Loe pikemalt tänase Äripäeva kinnisvara rubriigist. Päevapileti selleks saad soetada SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785