Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 30. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metro Capital: ei näe pessimismiks põhjust

Metro Capital Management Eesti juht Ain Kivisaar rääkis, et ta ei suuda näha põhjust, mis võiks lähiajal Eesti kinnisvaraturule tagasi tuua aastail 2008.–2009. aastal valitsenud pessimismi.

“Kreeka pankrotist selleks ilmselgelt ei piisaks. Ostjatel vabu vahendeid jagub ja mõistlikke alternatiive rahapaigutuseks ei ole palju. Deposiidid sööb ära inflatsioon, kulla hind on taevas ning väärtpaberiturgude närvilisus enamikule inimestele ei sobi," rääkis Kivisaar Äripäeva kuukirjale Kinnisvara. "Kinnisvara on praegu üks ratsionaalsemaid valikuid,” lisas ta.

2010. aasta oli Metro Capitalile üle pika aja taas uute projektide alustamise aasta. Nõudlus kvaliteetsete korterite järele ja nende pakkumise vähesus oli Kivisaare sõnul selgelt tunnetatav. "Julgesime alustada mitme hoone ehitamist samal ajal ning tagantjärele vaadates oli see ainuõige otsus,” märkis ta.

“2011. aasta on kulgenud alustatu lõpuni viimise tähe all ning üldise keskkonna paranemine on andnud julgust alustada veel mõnda uut projekti nii Tallinnas kui ka Riias," rääkis Kivisaar ja lisas, et üldises plaanis pole turuseis aastatagusega võrreldes märkimisväärselt muutunud. Hinnad on peamiselt ehituskulude kasvu tõttu veidi kerkinud, kuid ostjate huvi on püsinud samal tasemel.

Võrreldes möödunud aastaga on Metro Capital suurendanud oma personali, kuna aktiivne arendusmaht on tunduvalt kasvanud. Eks see ilmestab ka turu üldist meelestatust ja aktiivsust. “Olulise muutusena on märgata välismaalaste üha suuremat huvi kohaliku kinnisvara vastu. Mõne projekti puhul on välismaalastest ostjaid isegi rohkem kui 50%. Usun, et see on Eesti üldise kuvandi ja makromajandusliku tugevuse resultaat.”

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785