Nordecon sai Kaarepere raudteeülesõidu varem valmis

Täna avatakse Jõgevamaal Kaareperes raudteeülesõidule ehitatud uus viadukt, mille ehitus läks maksma 4,1 miljonit eurot. Viadukt, mille projekteerimis- ja ehitustööd teostas Nordecon AS koostöös Ramboll Eesti ASiga, valmis pea kaks kuud plaanitust varem.    

Nordecon ASi teedeehituse direktor Jaanus Taro rääkis, et põhilised asfalteerimistööd lõpetati ja liiklusele avati uus teelõik juba septembri lõpus, lõplikult valmisid ehitustööd aga novembris. "Tihti tuleb ehitajatel maadelda tellijate poolt seatud lühikeste tähtaegadega, mis seab suure surve alla kogu tööprotsessi. Seekord oli tegemist aga mitme soodsa asjaolu kokkulangemisega, ilm soosis ehitajat ning töö kõigi osapooltega sujus laitmatult," on Taro rahul objekti varasema valmimisega.

Viadukt viib Tartu-Jõgeva-Aravete maantee ning Tapa-Tartu raudteeühenduse eri tasanditele. Uue lahendusega kaotati ohtlik, mitmeidki ohvreid nõudnud maantee ning raudtee lõikumispunkt. Lisaks tugimaantee ümberehitusele ja valminud viaduktile tehti projekti raames ka kõrvalmaanteede ümberehitused ning likvideeriti kaks raudteeülesõitu. Ümberehituse tulemusena lühenes põhimaantee läbimiskiirus, kuid liiklusohutusest tulenevalt peavad kohalikud elanikud läbima nüüd veidi pikemaid vahemaid.

Kaarepere raudteeülesõidu ehituse käigus rajati Tartu-Jõgeva-Aravete tugimaanteele 3,2 kilomeetri ulatuses kahekihilise asfaltkattega kõrgtasemeline teelõik ning vaialusel monoliitbetoonist viadukt üle Tapa-Tartu raudtee. Lisaks ehitati Pikkjärve -Tõrve, Kaarepere-Palamuse ja Pikkjärve-Sääsküla kõrvalmaanteedele uued ühendusteed tugimaanteega. Ümberehituse käigus likvideeriti autode raudteeülesõidud ning asendati need kergliiklejate ülekäikudega. Kaarepere jaama kõrvale rajati autoparkla.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed