24. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara sõlmis Bulgaarias 7,1 miljoni eurose korteritehingu

Arco Investeeringute AS Bulgaaria tütarettevõte Arco Invest EOOD ja Cleves EOOD sõlmisid üleandmise ja vastuvõtmise akti Sofias arendatava äri- ja eluhoone Boulevard Residence korterite üleandmiseks summas 4,3 miljonit eurot.

Üleandmisele kuulub 21 korterit ja 13 parkimiskohta. Lisaks sellele tehingule hõlmab leping veel 16 korteri ja 18 parkimiskoha müüki hinnaga 2,8 miljonit eurot 2012. aasta lõpuks. Tehingute kogusumma on 7,1 miljonit eurot, teatas Arco Vara. 

Esimene eelmüügileping Boulevard Residence korterite osas sõlmiti märtsis 2008, mille kohaselt plaanis Cleves EOOD osta 45 viimistlemata korterit ja 60 parkimiskohta hinnaga 8,1 mln eurot. Nimetatud summast tasuti märtsis 2008 ettemaksuna 2,5 mln eurot.

Vastavalt Cleves EOOD-i soovile ehitati hiljem kortereid suuremaks, mille tulemusena kujuneb lõplikuks korterite arvuks 37. Kuna võrreldes eellepingu sõlmimise ajaga on korterite hinnad turul langenud ning lisaks loobus Cleves EOOD 29-st parkimiskohast, siis lõplikuks tehingu hinnaks kujuneski 7,1 mln eurot.

Boulevard Residence paikneb Sofia keskuses Madridi bulvaril. Hoones kogupindalaga 25 000 m² asub 87 korterit ning 164-kohaline maa-alune parkla. Lisaks paiknevad hoone esimesel kolmel korrusel kaubanduspinnad ja kaasaegsed kontoriruumid.

„Madridi“ elu- ja ärihoone arendusprojekt Sofia kesklinnas valmis juunis 2010. Hetkel jätkub äri- ja eluhoones broneeritud korterite asjaõiguslepingute sõlmimine ning vabade korterite müük.

Arco Investeeringute AS arendab Sofias ka Manastirski L!VD korterelamu projekti. 9000 m² suurusele krundile rajatakse kolm korterelamut. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785