22. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saue linn laiendab 4,4 miljoni euroga veevärki

Saue linna ühisveevärgi ja -kanalisatisiooni laiendamise projekt läheb maksma 4,4 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Esimesed töövõtulepingud ehitajate ja omanikujärelevalvega on juba sõlmitud.

Eelmisel aastal rahuldas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist rahastatava projekti toetuse taotluse. Projekti kogumaksumus käibemaksuta on ligikaudu 4,4 miljonit eurot ning Ühtekuuluvusfondi toetuse osa on sellest ligikaudu 3,6 miljonit eurot.

Projektijuhtimise hanke võitis OÜ Keskkonnaprojekt,  kes viis läbi riigihanked FIDIC inseneri ja omanikujärelevalve ning projekteerimis-ehitustööde teostajate leidmiseks. 

Projekteerimis-ehitustööde riigihange oli jaotatud kolmeks osaks. Tänaseks on sõlmitud töövõtulepingud projekteerimis-ehitustööde teostamiseks kahe osa jaoks. 1. novembril sõlmis Saue Linnavalitsus konsortsiumiga Lemminkäinen Eesti AS ja Lemminkäinen Infra OY töövõtulepingu maksumusega 1 808 130,45 eurot, sellele lisandub käibemaks.  

7. novembril allkirjastati konsortsiumiga AS Terrat ja AS Viimsi Keevitus töövõtuleping maksumusega 1 792 382,55 eurot, millele samuti lisandub käibemaks. FIDIC inseneri ja omanikujärelevalvet teostavad ühispakkujad AS Infragate Eesti ning P.P.Ehitusjärelevalve, kellega sõlmiti leping 8. novembril.

Tööde lõpptähtaeg on detsember 2012. Rajatakse ühisveevärgi- ja kanalisatsioonisüsteemid koos liitumisvõimalustega linna territooriumil asuvatele hoonestatud elamukinnistutele, kus selline võimalus seni puudus.

Projekti tulemusena ehitatakse 18,1 km veetorustikku koos liitumisvõimalusega 433 kinnistule, kaks reoveepumplat ning 15 km reoveekanalisatsiooni torustikku koos liitumisvõimalusega 450 kinnistule. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785