Autor: Hannes Sarv • 18. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara vajab lisaraha

Tänane Äripäev kirjutab, et Arco Vara neli aastat tagasi aktsiate avalikku pakkumise teel kogutud miljardist kroonist pole suurt midagi järele jäänud ja tegevuse jätkamiseks on õhus ka lisaraha kaasamise kava.

„Oleme kohtunud teiste aktsionäridega – ka Arvo Nõgese ja Toomas Tooliga. Tooliga veel üsna hiljuti ja oleme neid teemasid arutanud,“ tunnistas Arco Vara üks suurematest omanikest ja ettevõtte nõukogu esimees Richard Tomingas, vastates küsimusele, kas lisakapitali kaasamine on päevakorras. Samas nentis ta, et sellist olukorda, et raha enne käimasolevate projektide realiseerimist otsa saab, nad kindlasti väldivad. „See on ka üks meie prioriteete – raha vabastamine, et likviidsust oleks,“ lisas ta.

Tomingase sõnul pakkusid nad mõni aeg tagasi Arco Vara suuruselt kolmandale aktsionärile Toolile ka nõukogu liikme kohta, aga pole veel vastust saanud. 

Tool ise sellest kohast väga huvitatud ei olegi. Tema sõnul puudub tal info ettevõtte võimaluste kohta. „Alati on inimesel valikuvõimalused, kas investeering maha kirjutada või lähed seda päästma. Ei ole veel aru saanud, kas seal on, mida päästa,“ ütles ta ja lisas, et rongi, millest pool tänaseks puudu, on niigi ülimalt keeruline ringi keerata.

Tooli sõnul pole majanduskriis sugugi ainus, mis ühe ettevõtte saatust otsustab. „Kui sa oskad arvata, mis eespool tuleb, siis saa teenid ja kui ei oska arvata, siis jääd oma asjadest ilma. Libeda teega mõni auto on puu otsas ja mõni jõuab garaaži. See sõltub ikka sellest, kes roolis on. Mina pole ütleja, kas vahetada juhte või mitte, see on kõigi aktsionäride otsus. Aga ma oskan seda öelda, et see juhtkond ja see nõukogu ei ole hakkama saanud, nagu juuresolevalt pildilt näha on,“ märkis ta.

LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa sõnul ei ole Arco Vara likviidsusseis täna kuigi tugev ja see muudab uute arendustega alustamise väga raskeks. Siiski tõi ta välja, et seda on suudetud – Merko Ehituse näol kaasati partner Kodukolde projekti, Tivoli projekti teostamiseks leiti aga Vene investorid eesotsas Natalia Levinaga.

„Erinevate tegevusüksuste käibed ning tegevusmahud on küll kasvanud, kuid siiski teenis Arco esimesel poolaastal 1,9 miljonit eurot kahjumit. Investori seisukohast peakski esimene eesmärk olemagi kahjumist välja rabelemine,“ lisas Oidermaa.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast. Päevapileti selleks saad soetada SIIN.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785