Jõgeva riigigümnaasiumi hakkab rajama RKAS

Jõgeva linn ja Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) sõlmisid 15. novembril lepingu, millega linn andis Aia tänav 34 asuva endise Jõgeva Täiskasvanute Keskkooli hoonestusõigusega üle RKASile. 

Aia 34 hoonestusõigus kuulub lepingu alusel järgnevaks viiekümneks aastaks RKAS-ile tasuta. Leping sätestab ka, et RKAS-il lasub kohustus kasutada koolimaja hoonestusõigust üksnes asutatava riigigümnaasiumi põhimääruses toodud ülesannete täitmiseks.

28. oktoobril sõlmisid Jõgeva linn, Riigi Kinnisvara AS ning haridus- ja teadusministeerium kolmepoolse ühiste kavatsuste protokolli, mis puudutab koostööd ehitus- ja projekteerimistingimuste väljastamiseks, projekteerimis- ja ehitustööde tähtaegu, komisjonide tööd, valduse üleandmist ja rendilepingut.

Projekteerimishanke väljakuulutamisega on juba alustatud. “Objekt on mahukas ja keeruline,“ tunnistas Jõgeva linnapea Kalmer Lain. „Lisaks CO2 rahale on  investeerimisraha otsimine osutunud keerulisemaks, kui esialgu näis. Jõgeva linnale on tähtis, et protsess on edasi liikunud ja tänane tehing andis olulise tõuke ehitustegevusele, eesmärgiga ehitada Jõgeva linna kaasaegne koolihoone väärikast hoonest,” rääkis Lain. 

Otsus anda tulevane riigigümnaasiumi hoone RKAS-ile langetati Jõgeva linnavolikogus juba käesoleva aasta maikuus.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed