Palkmajatootja: "võtmed kätte" ei tasu ära   

Liimpalkidest maju ehitav Finnlamelli OÜ pani Keila-Paldiski maantee äärde püsti näidiselamu. Ettevõtte tegevdirektori Alar Antoni sõnul ei tasu "võtmed kätte" meetodil Eestis maju toota, sest see eeldaks aastas ligi 150 maja püstitamist.

"Kui me aastal 2003 tööd alustasime, siis oli kohe selge: alates metsa mahavõtmisest kuni võtmete kätteandmiseni ei tasu meil maju toota," rääkis Anton ajalehele Harju Elu ja lisas, et Eestis tasuks taoline äri ära, kui peaks aastas panema püsti 140-150 liimpalkmaja.

Sellised tehased on lähiriikidest vaid Soomes, sest seal ei rikkunud 50 aastat nõukogude võimu selliste majade ehitust.

Kokkuliimitud palgid ning laetalad tuuakse Soomest, aknad ja uksed on valmistatud Eestis. Harku lattu tuuakse Antoni sõnul majatäie kaup kokku ning ehitatakse hoone üles tellija krundile.  "Eestis pannakse aastas püsti vast 25-27 eramut, sauna või suvilat. Lisaks müüakse neid Venemaale, Lätti ning Põhjamaadesse," märkis ta.

Näidismaja seisab Keila vallas Tuulna külas maantee ääres ja kui kahekorruseline eramu ka internetiühenduse saab, kolivad sinna lähiajal ka arhitektid ning müügimees.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed