9. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üüriturud õitsevad 

Tehinguhinnad Eesti suuremates linnades oktoobris langesid. Küll on aga jätkuvalt aktiivne üüriturg.

Tartu korteriturg on püsinud stabiilsena. Enim eelistatud on kesklinna korterid, äärelinnas on huvi võrreldes varasemaga mõnevõrra jahedam. Kasvanud on nõudlus kvaliteetpakkumiste vastu, seda nii asukoha kui ka hoone ning korteri siseviimistluse osas. Kasvav tendents on odavama hinnaklassi korterite igakuiste kulude kontrollimine ja nendega olulisel määral arvestamine otsuse langetamisel. Üüriturg on tänu vähestele pakkumistele endiselt üsna aktiivne: seda nii elu- kui ärikondliku vara puhul.

Tartus langes tehinguhind oktoobris võrreldes septembriga 0,6% (763,63 €/m²). Tehingute arv oli oktoobris 93, septembris 112. Kuu kalleim tehing oli 126 000 €

Pärnu korteritest on enim nõutud on 2-toalised elamispinnad Mai-Riia mnt piirkonnas. Üüriturul ületab nõudlus pakkumist hoolimata suvehooaja lõppemisest. Eramuturg on jätkuvalt aktiivne, kõige paremini lähevad kaubaks 50 000- 80 000€ maksvad eramud Pärnu linnas.

Tehinguhinnad langesid oktoobris 10,6 % (619,36 €/m²). Tehingute arv oli oktoobris 33, septembris 45. Kuu kalleim tehing oli 73 000 €.

Narvas on tugevalt aktiveerunud üüriturg ja ka üürihinnad on märkimisväärselt kasvanud. Korralike elamispindade puhul küünivad igakuised üürisummad 200-300 euroni.

Endiselt on nõudlus kvaliteetsete elamispindade järele, mida pakutakse vähe.Aktiivseemaks on muutunud Venemaa kodanikud, kes ostavad endiselt kas vägaodavaid (viisa jaoks) või väga kalleid (investeerimiseks) objekte. Eriti suurt huvi on hakatud tundma Toila valla korterite vastu.Narvas langes tehinguhinda oktoobris 7,4% (280,43 eur/m²). Tehingute arv oli oktoobris 45, septembris 35. Kuu kalleim tehing oli 29 500 €.

Kohtla-Järvel tutvutakse objektidega palju, kuid ostuotsusega ei kiirustata, seetõttu on ka tehinguaktiivsus kesine. Tehinguhind langes oktoobris 15,3% (91,29 €/m²). Tehingute arv oli oktoobris 39, septembris 49. Kuu kalleim tehing oli 17 000 €.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785