Pirita majade hinnatase langeb

Võrreldes eelmise aastaga on Pirital majade ja majaosadega tehtud küll rohkem tehinguid, kuid keskmine hinnatase on langenud, märgib Uus Maa Kinnisvarabüroo kutseline maakler Hardi Alliksaar.

Portaali city24 andmetel oli Pirital septembri lõpu seisuga pakkumisel 190 maja, millele lisandus veel 65 majaosa. Pakkumiste arv on Alliksaare sõnul võrreldes kevadega tunduvalt kasvanud, ent majade hinnaklassi on välja tuua keeruline, kuna iga maja ja majaosa on unikaalne ning hinda mõjutavad nii suurus, kvaliteet, valmidusaste kui ka asukoht.

Praeguste pakkumiste hulgast leiab erinevaid maju hinnaklassis 70 000-1 000 000 euroni ning majaosasid hinnavahemikus 42 000-338 000 eurot. "Ostu-müügitehinguid on aga majade ja majaosadega tehtud selle aasta jooksul 84 ning need jäävad valdavalt hinnavahemikku 150 000-300 000 eurot. Võrreldes eelmise aastaga on Pirital majade ja majaosadega tehtud küll rohkem tehinguid, kuid keskmine hinnatase on langenud," kinnitas Alliksaar.

Pirital on elamumaa kruntidega sel aastal septembri keskpaigani tehtud 29 tehingut ja hinnad on valdavalt vahemikus  40-100 eurot/m². Seevastu pakkumisi võib õnul leida city24 andmetel 115, mis jäävad hinnavahemikku 30-235 eurot/m².

 Hinnad sõltuvad maatükkide puhul nii asukohast kui ka sellest, kas ja millised liitumised on olemas või tasutud. Elamumaa tehinguid on sel aastal toimunud ligi poole võrra vähem kui eelmise aasta samal ajal, kuid hinnatase on jäänud samasse vahemikku ning keskmine hind hoonestamata kinnistutel on jäänud 64 euro/m² lähedale.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed