Saarlased arendavad arukaid tänavavalgusteid 

Ettevõtluskonkursi “Ajujaht” ühes saarlaste projektgrupis lööb kaasa ka eksmaavanem Toomas Kasemaa, kes aitab luua ennekõike omavalitsustele mõeldud intelligentset tänavavalgustussüsteemi.

Projekti “Nutikas LED kilomeeter” eesmärk on välja töötada intelligentsed, energiat säästvad valgusdioodidel (LED) tänavavalgustuslambid ja seda toetav juhttarkvara. Lambid on mõeldud rahulikuma liiklusega linnaosade tänavatele, kergliiklusteedele või paneelmajade sisehoovidesse, vahendab Meie Maa.

Arhitekti ja disaineri Taavi Kuninga ning elektroonik Argo Kasemaa kõrval kuulub projektgruppi ka viimase vend, endine Saare maavanem Toomas Kasemaa. Kasemaa sõnul tähendab uus lähenemine, et investeerida tuleb valgustitesse, kus kasutusel LED-lambid ja teha need juhitavaks ehk siis teatud tingimustes põleb valgusti näiteks 30- või 50-protsendilise võimsusega, aga inimese lähenedes annab andur signaali ja valgusti hakkab heledamalt põlema.

Valgustisüsteeme saaks Kasemaa sõnul hakata tootma kas või Kuressaares Enerpointis, mis samuti selle valdkonnaga tegeleb. 
 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed