2. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn sunnib ebaseadusliku rehvitöökoja lammutama

Tallinna linnavalitsus tegi firmadele M&E teenused OÜ ja OÜ Orbona ettekirjutus-hoiatuse, mis kohustab Filtri tee 9 maatükile õigusliku aluseta püstitatud rehvitöökoja etteantud tähtajaks lammutama.

Filtri tee 9 maatükil asuv õigusliku aluseta püstitatud ehitis tuleb lammutada käesoleva korralduse teatavaks tegemisest 30 päeva jooksul, teatas Raepress.

Ettekirjutus-hoiatuse aluseks on Ehitusseaduse § 40 lg 2 ja Tallinna linna ehitusmääruse § 64 lg 2, mille kohaselt peab õigusliku aluseta ehitatud ehitise omanik selle lammutama linna- või vallavalitsuse korraldusega tehtud ettekirjutusega määratud tähtpäevaks, viisil ja tingimustel.

Filtri tee 9 reformimata riigimaa maatükile on püstitatud rehvitöökoda selleks ehitusluba omamata - riikliku ehitisregistri ja Tallinna Linnaplaneerimise Ameti arhiivi andmetel nimetatud ehitise püstitamiseks ehitusluba väljastatud ei ole.

Menetluse käigus võeti OÜ-lt Orbona ja M&E teenused OÜ-lt selgitused, seletuskirja kohaselt on ehitis püstitatud 2008. aastal.

Nimetatud rehvitöökoda asub Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimise projektiga hõlmatud maa-alal ning on takistuseks nimetatud projekti elluviimisel, tulenevalt ehitustööde tehnoloogiast ja tööde teostaja ajagraafikust on vaja Filtri tee 9 maa-alal ehitustöödega alustada.

„Rehvitöökoja lammutamine toob ehitise omanikele kaasa küll varalise kahju, kuid kuna ehitis on püstitatud õigusliku aluseta, pidi neile juba ehitamise ajal teada olema, et sellise ehitise püsima jäämise suhtes ei saa tekkida õiguspärast ootust ega õiguskindlust,“ selgitas abilinnapea Taavi Aas. „Avalik huvi Ülemiste liiklussõlme väljaehitamiseks kaalub üles ehitise lammutamisega seonduva varalise kahju.“

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785