Mäo-Tartu maantee ähvardab Prandi küla poolitada  

Teisipäeval tehti Järvamaal algust Tallinna-Tartu maantee Mäo ja Tartu vahelise lõigu esimese klassi maanteeks renoveerimise teemaplaneeringu ja keskkonnamõjude tutvustamisega.

Mäo-Tartu neljarajalise maantee Järvamaa lõigu üks probleemsemaid kohti on Prandi küla, mille uus tee sõna otseses mõttes pooleks lõikab, kusjuures mõnedel taludel jäävad pooled põllud ühele poole, pooled teisele poole teed, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Prandi küla elanikud on seda meelt, et tee mõjualasse jäävate maade kasutamist ehitamisele eelneval ajal ei tohi kitsendada, samuti tuleb külaga piirnevale lõigule ehitada müratõkkevall. Koigi vallavolikogu teemaplaneeringut sellisel kujul ei kooskõlastanud.

"De facto on maaomanikud selles trassikoridoris jäetud omandiõigusest ilma ja meie hinnangul see õige ei ole. Teise punktina tooks välja selle, et tänane regulatsioon planeerimisseaduses paneb sisuliselt kohalikule omavalitsusele kohustuse pärast teemaplaneeringu kehtestamist need maad sundvõõrandada, mis selgelt ei ole kohaliku omavalitsuse huvi," lausus Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

EVOPIPES otsib MÜÜGIINSENERI

SIA EVOPIPES

01. mai 2018

Endover otsib eriosade ehitustööde projektijuhti

Endover KVB OÜ

30. aprill 2018

Endover otsib ehituse projektijuhti

Endover KVB OÜ

30. aprill 2018

Ehituse erilehed