Autor: Mariliis Pinn • 31. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rentnikke vanad äripinnad ei huvita 

Rentnikud otsivad kvaliteetseid ja uusi äripindu ning vanematesse hoonetesse, kuhu pole ammu investeeritud, on huvilisi leida keeruline.

Uus Maa Kinnisvarabüroo äripindade maakler Alar Pauklin ütles, et Tallinna büroopindade turg kogub jõudu, hinnad ning pakkumised on stabiliseerunud.

“Kui veel kaks aastat tagasi räägiti ostja turust, siis praeguseks on saabunud tasakaal üürileandja ja üürniku vahel. Büroohoonete vakantsus on madal ning uute hoonete hinnad tõusnud. Ülepakkumist leiab vanemate C-klassi ärihoonete turul,” lisas Pauklin.

Colliers International Eesti esinduse tegevdirektor Avo Rõõmussaar pidi kolleegiga nõustuma. “Kliendid on pinna kvaliteedi suhtes väga valivad. Eelistatakse A või B1 klassi pindu, mis on peaaegu otsas,” selgitas Rõõmussaar.

Enam otsitakse 30–50 m2 elementaarsete nõudmistega heas korras büroosid.  “Neid pindu otsivad äriga alustavad, kodukontorist või kehvemalt pinnalt ümber kolivad kliendid. Väiksemate büroode üürnikud on hinnatundlikud. Piirkondade eelistastatakse kesklinna, kuid siin jääb tihti tehing parkimise või kliendi majanduslike võimaluste taha. Nõutud on ka Kristiine, Mustamäe ja Lasnamäe algus, kus on soodsamad hinnad ja tasuta parkimine,” lisas Pauklin.

Kliendid, kes otsivad kesklinna A-kvaliteediga hoonesse ca 1000 m2 või suuremat bürood, on raskes olukorras, kuna valik on väike. “Tallinna büroopindade turg on jõudmas 2005.–2006. aasta tasemele, kus kvaliteetset büroopinda tuli pikalt otsida, esinduslikumate büroohoonete täituvus oli ligi 100% ja soovijatest olid järjekorrad,” rääkis Pauklin.

Loe äripindade turust pikemalt tänases Äripäeva kinnisvara rubriigist. Päevapileti selleks saad soetada SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785