Nordkalki ähvardab üle 700 000 euro suurune karistus

Prokurör nõudis Pärnu maakohtus kaevandusfirmale Nordkalk üle 700 000 euro suurust rahakaristust kaevandusloata suures koguses dolokivi kaevandamise eest.

Lääne ringkonnaprokuröri Indrek Kalda hinnangul tuleks AS-ile Nordkalk mõista 703 055 euro suurune ja firma endisele juhatuse liikmele Jüri Luuale (61) 14 919,15 euro suurune rahaline karistus, vahendab ERR Uudised.

Kalda leidis ka, et kohus peaks kaevandusettevõttelt ja selle endiselt juhilt mõistma välja keskkonnale tekitatud kahju. Advokaat Martin Triipani hinnangul tuleks süüdistatavad õigeks mõista ning nende vastu esitatud tsviilhagi jätta rahuldamata. Kohus langetab otsuse 7. novembril.

Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt kaevandas Nordkalk aastatel 2002-2008 Läänemaal Hanila vallas Kurevere karjääris dolokivi kaevandusloata ning tekitas ülekaevandamisega keskkonnale kahju üle 728 599 euro. 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed