24. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik plaanib kahe aastaga müüa üle 30 000 hektari

Eelmisel aastal erakorraliselt suures mahus käivitunud maamüük jätkub ka tuleval aastal, mil plaanitakse maad müüa 15 miljoni euro eest. Aastaks 2015 kahaneb müük 8 miljoni euroni.

“2011. aastal on müügist laekunud 20,5 miljonit eurot ning lisaks on riik enampakkumise teel võõrandatud kinnisasjade vastu looduskaitseseaduse alusel tehtud tasaarvestamise menetluses omandanud 44 kaitstavat loodusobjekti sisaldavat kinnisasja. Sel aastal on lepinguid sõlmimisel veel umbes 11 miljoni euro väärtuses, millest osa realiseerub tasaarvestusena kaitstavat loodusobjekti sisaldavate kinnisasjadega,” ütles maa-ameti peadirektori asetäitja kohusetäitja Anne Toom.

Maa-amet on tänavu korraldanud avalikke enampakkumisi 1672 kinnisasja võõrandamiseks kogupindalaga 14 830 hektarit. 17. oktoobri seisuga on sõlmitud 1140 kinnisasja müügileping. Veel on sel aastal tulemas umbes 200–220 kinnisasja enampakkumist kogupindalaga ligi 2300 hektarit, andis Toom ülevaate Eesti riigi maamüügist.

Huvi enampakkumiste vastu on tõusnud. Praegu on välja kuulutatud avalik kirjalik enampakkumine, mis avatakse 9. novembril. Müügis on Harju-, Lääne-Viru-, Pärnu-, Viljandi-, Jõgeva- ja Lääne maakonnas asuvad kinnisasjad alghindade koguväärtusega 2 413 110 eurot. “Milliseks kujuneb müügihind, on võimalik öelda pärast enampakkumiste avamist,” rääkis Toom. “Lisaks on maa-ametil kavas välja kuulutada 150–160 kinnisasja enampakkumised, mille reaalne müük jääb ilmselt tulevasse aastasse.”

Loe artiklit täismahus tänase Äripäeva kinnisvara rubriigist. Päevapileti selleks saad soetada SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785