21. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 soovitust vara kindlustajale

Vastu talve tuleks Swedbank P&C Insurance AS Eesti tegevdirektori Ivika Torpeli sõnul igaks juhuks vaadata üle oma kindlustuslepingud: kas need on endiselt kehtivad või kas nendega kaitstud vara osas on vahepeal midagi muutunud – ostetud juurde vara, ehitatud uus abihoone, tehtud ümberehitus.

Swedbanki varakindlustus annab viis lihtsat soovitust, et olla paremini valmis külma saabumiseks.

1. Laske professionaalil kontrollida ja vajadusel puhastada maja korsten, pliit ja ahi. Algaval intensiivsel kütteperioodil aitab see vältida võimalikke tulekahjusid!

2. Puhastage vihmaveerennid sinna kogunenud vettinud lehtedest. Rennidesse kuhjunud lehe- ja oksapraht põhjustab ummistusi, takistades vihma- ja lumesulamisvee äravoolu. Samuti võivad rennid raskuse all viga saada või lausa puruneda.

3. Kui hoonet külmaperioodil ei köeta, tuleks veetorustik varakult tühjendada. Puruks külmunud torude asendamine ja veekahjude järgsed remonttööd võivad osutuda kulukaks.

4. Tähelepanu tasub pöörata lume hulgale katusel ning liigne lumi võimalusel sealt eemaldada. Kindlasti tuleks seda teha iseenda elu ohutu seadmata ning teenus vajadusel oskuste ja varustusega spetsialistidelt tellida. Swedbanki varakindlustus hüvitab ka lume raskusest hoonetele põhjustatud kahju. Siiski on tingimuseks, et hoone püstitamiseks oli väljastatud ehitusluba ning see on ehitatud projektikohaselt.

5. Varakult tasub soetada ka korralik lumelabidas, sest eelnenud aastatel on need talve esimestel päevadel poodidest kiiresti lõppenud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785