Mäetaguse supelmaja saab päikese- ja maakütte 

Saastekvootide müügist saadud rahaga ehitatakse ümber kolm aastat tagasi valminud Mäetaguse supelmaja küttesüsteem. Ehitushange plaanitakse välja kuulutada 15. novembril.

Mäetaguse vallavanem Aivar Surva sõnul on supelmaja ülalpidamine üksjagu kulukas ning ta usub, et päikese- ja maasoojusenergiaga kütmine muudab küttekulu kindlasti vähemalt poole võrra odavamaks, vahendab Põhjarannik.

Riigi Kinnisvara AS on projekteerimishanke juba korraldanud, võitjaks osutus OÜ Kuubik Projekt. Töödeks kuluv summa on suurusjärgus 160 000 eurot ning see kaetakse saastekvootide müügist saadud rahaga.

Passiivmajana kavandatud teenindusmajaga on vald samuti projekteerimiseni jõudnud: ASis Meistri Projekt peab see valmima veel enne aasta lõppu. Surva hinnangul jääb selle hoone valmimine aastasse 2013. “Tarka ökomaja, nagu me alguses plaanisime, sellest siiski ei tule – aga võimalikult palju kavandatust teeme seal kindlasti teoks,” märkis Surva.


 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed