Vastseliina teid uuendati 2,56 miljoni eest

Vastseliina alevikus remonditi 2,56 miljoni euro eest üle kolme kilomeetri sõiduteid ning rajati sama palju jalg- ja jalgrattateid.

Vastseliina aleviku riigimaanteede remont algas 2010. aastal. Tööd tellis Maanteeameti lõuna regioon, projekteerija oli OÜ Tinter-Projekt, töövõtja AS Põlva Teed ning omanikujärelevalvet tegi AS Taalri Varahaldus.

Valgustuse ehituse tellis ja seda rahastas Vastseliina vald. Vald tellis ka vee- ja kanalisatsioonitrasside ehituse, mille rajamist kaasrahastas Keskkonnainvesteeringute Keskus. Maakaabelliinide ehituse tellis ja seda rahastas OÜ Eesti Energia Jaotusvõrk.

Remonditi ligi 3,2 kilomeetrit sõiduteid ning rajati 3,5 kilomeetrit jalg- ja jalgrattateid. Ehitati kaks ringristmikku ja uus sild ning surnuaia juurde rajati parkla. Lisaks uuendati vee- ja kanalisatsioonitrasse ning asendati elektri õhuliinid maakaablitega, tänu millele on elektrikatkestuse oht edaspidi väiksem. Teeremondist saadud freespurust ehitati katted 11,5 kilomeetrile Võrumaa kruusateedele. Nii sai tolmuvabaks tee Haanja ja Vastseliina vahel.

Remonditud riigimaanteede pidulik avamine toimub 14. oktoobril Vastseliina aleviku uue silla juures.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed