13. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kultuurikatla kinnistud lähevad SA Tallinn 2011 kasutusse

Tallinna linnavalitsus teeb linnavolikogule ettepaneku anda Põhja pst 27a ja Põhja pst 35 kinnistud tasuta sihtasutuse Tallinn 2011 kasutusse, teatas Raepress.

Linnavolikogu otsuse eelnõu kohaselt lõpetatakse poolte kokkuleppel kultuuriväärtuste ameti ja SA Tallinn 2011 vahel sõlmitud äriruumide üürilepingud ning Põhja puiesteel asuvad kinnistud antakse otsustuskorras 30 aastaks tasuta SA Tallinn 2011 kasutusse.

SA Tallinn 2011 kohustub rajama kinnistutele Kultuurikatla kompleksi. Sihtasutuse kanda jäävad ka äriruumide kasutamise eest tasumisele kuuluvad kõrvalkulud (sh hooldus- ja haldustasud), maksud ja koormised, kasutaja kohustub korraldama hoone hooldamise, tagama hoone ja selle ümbruse heakorra ning sõlmima lepingud kommunaalteenuste osutajatega. Ühtlasi peab kasutaja kinnistutel asuvad ehitised kindlustama ning kõik hoonega kaasnevad lepingud üle võtma.

Sihtasutus võib äriruume loomemajanduse ja kultuurivaldkonna alaseks ning seda toetavateks tegevusteks allkasutusse anda. Tasuta kasutamise lepingu eritingimusteks on, et kasutusse andja ei hüvita hoone ja rajatiste ning nendes asuvate äriruumide parendamiseks tehtud kulutusi.

Põhja pst 27a kinnistu pindala on 8409 m² ja Põhja pst 35 kinnistu pindala 5950 m². Praegu on Põhja pst 27a katlamaja hoones asuvate äriruumide kasutamiseks sõlmitud kaks  äriruumi üürilepingut SAga Tallinn 2011 ja üks äriruumi üürileping mittetulundusühinguga Eesti Arhitektuurikeskus ning Põhja pst 35 asuvas hoones äriruumi üürileping MTÜga Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseum.

Linnavolikogu otsusega pannakse sihtasutusele kohustus investeerida Kultuurikatla arendusse samas mahus, mis Tallinna linna eelarvest selleks iga-aastaselt sihtotstarbeliselt eraldatakse.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785