12. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ossipenko surus Jõhvi vallavalitsuse nurka

Jõhvi vallavalitsus on tõenäoliselt sunnitud  teehooldushanke võitjaks kuulutama Ida-Viru esikojameheks kutsutud Nikolai Ossipenko juhitava ASi N&V, kuna ajutine teehooldushange tänavate hooldamiseks kukkus pakkumiste puudumisel teist korda läbi.

Tänavu kevadel vaidlustas N&V vallavalitsuse 2011.-2015. aastaks korraldatud  tänavahoolduse riigihanke tulemused, kus võitjaks tunnistati parima pakkumise teinud Coniery.  N&V suutis riigihangete vaidlustuskomisjonile tõendada, et Coniery on esitanud valeandmeid oma käibe kohta ning kuulutas tulemuse kehtetuks, vahendab Põhjarannik.

Jõhvi lükkas tagasi ka N&V 2 miljoni eurose pakkumuse, kuna see ületas hankelepingu eeldatavat maksumust 1,3 miljonit eurot. N&V vaidlustas ka selle otsuse, ent komisjon andis õiguse vallavalitsusele ning N&V viis asja kohtusse. Kuni lahendit selles vaidluses pole, ei saa vallavalitsus ka suurt hanget välja kuulutada ning ajutine leping Conieryga lõpeb 15. oktoobril.

Vallavalitsus kavatseb jõuda kokkuleppele, et vald tunnistab N&V võitjaks, firma aga võtab kohtust oma kaebused tagasi. Jõhvi vallavanema Tauno Võhmari sõnul tuleks sellise lahenduse korral Jõhvi maksumaksjal leppida tõsiasjaga, et teenuse hind tuleb peaaegu kaks korda kallim kui varasemal lepinguperioodil, kui teid hooldas samuti N&V.

"Ta on kohalike poliitikute abil teinud kommunaalärist Ida-Virumaal endale tõelise rahamasina. Mõnel aastal maksti näiteks Kohtla-Järve linnaeelarvest koguni kümnendik Ossipenko firmadele. Sageli õnnestus tal lisatöödega omavalitsuselt välja pigistada sama palju raha kui oli ette nähtud lepinguliste töödega," kirjutab Ossipenko kohta Äripäev "Eesti rikaste top 500-s", kus ärimees rikkuselt 136. positisioonil.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785