11. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehinguhind: Ida-Virus kasv, Tartus langus

Septembris tõusis elamispindade hind Narvas pea 18 ning Kohtla-Järvel koguni 28 protsenti, selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest. Tartus seevastu langes tehinguhind ligi 13 protsenti.

Tartu korteritega tehtud tehingute hind langes septembris augustiga võrreldes 13,2% - 772,27 €/m². Peamiselt soovitakse osta kortereid, samas on veidi tõusnud ka huvi eramajade vastu. Tähelepanuväärne trend on 2-toaliste Annelinna korterite pakkumiste arvu oluline kasv võrreldes varasemate kuudega.

Aktiivsus on kasvanud äripindade üüritehingute osas. Eluruumide üürihuvi on stabiilne, paarinädalase perioodi jooksul leiab uus pakkumine ka üürilise. 

Tehinguaktiivsus oli septembris madalam ja ka huvi uute pakkumiste vastu mõnevõrra leigem. Kuu kalleim tehing oli 125 910 eurot.

Narvas on ostuhuvi mõnevõrra suurenenud, eelkõige otsitakse renoveeritud elamispindasid. Tehinguid tehti septembris 45, augustis 35. Võrreldes augustiga kasvas tehinguhind septembris 17,9% (302,99 eur/m²). Kuu kalleim tehingu tehti 33 000 euroga.

Pärnus ei ole vaatamata sügise saabumisele raugenud klientide ostuhuvi maakonna veekogu lähedaste kinnistute vastu suvekodu soetamise eesmärgil. Septembris oli klientide huvi suunatud renoveeritud elamute vastu hinnavahemikus 80 000-100 000  € ja eelkõige sooviti kodu soetada Pärnu vasakkaldale (Raeküla, kesklinna lähiümbrus). Üüriturgu iseloomustas pakkumiste vähesus ning sellest tulenevalt üürileandjate kõrgendatud ootused üürihindade osas.

Pärnus tehti septembris 42 tehingut, augustis 49. Tehinguhind on võrreldes alugustiga kasvanud 3,6 % (685,99 €/m²). Kuu kalleim tehing oli 100 000 eurot.

Kohtla-Järve elamuturg on muutunud aktiivsemaks, huvi on hakatud tundma ka keskmisest kallimate ja paremas seisukorras varade vastu. Tehinguid tehti septembris 49, augustis 58. Võrreldes augustiga kasvas tehinguhind 26,9% (107,79 €/m²). Kuu kalleim tehing tehti 23 000 euroga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785