11. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärihoone laienduse ideekonkursi võitis OAAS arhitektide töö

Kuressaare linnavalitsuse korraldatud ideekonkursile, mis korraldati Tallinna tn 14A asuva äri- ja eluhoone laienduse rajamiseks laekus kuus tööd.

I preemia vääriliseks nimetati töö märgusõnaga KLOTS, mille autoriteks Ivar Lubjak ja Maria Pukk arhitektuuribüroost OAAS Arhitektid. Võistlustöö on aluseks edasisele projekteerimisele ja projekteerimistöö sõlmitakse võistlustöö autoritega.

II preemia sai PIN Arhitektid autoritega Jaan Port, Katrin Kaevats, Neeme Tiimus ja Markus Nimik. III koha preemia Jan Skolimovski, Peeter Loo ja Kaspar Kruuse arhitektuuribüroost KAMP Arhitektid. Võistluse auhinnafond oli 3000 eurot.

Arhitektuurivõistlus ei andnud Kuressaare linnaarhitekti Hannes Koppeli sõnul ühtegi kõikide lähtetingimustega sobinud ja muutmata kujul realiseeritavat arhitektuurset lahendust, mistõttu otsustas žürii hinnata kõiki töid, esitades otsuses välja toodud puudused ja soovitused edasiseks projekteerimiseks.

"Võidutöö valiti eelkõige funktsionaalsuse põhjal. Äripindade kõrval ei saa unustada neljakordse korterelamu kolme trepikoda, millele on vaja ka edaspidi tagada mugav ja loogiline juurdepääs ja kõik see oli võidutöös probleemidevabalt ka lahendanud," kirjutab Koppel Kodukoht Kuressaare blogis.

Kas Kuressaarde tuleb järjekordne must maja, on tema sõnul aga vägagi küsitav. "Võistlus oli korraldatud eelkõige Tallinna tänava äärse platvormile äripindade laiendusele sobivaima lahenduse leidmiseks. Täpsed lahendused, nüansid ja kompromissid tulemata ei jää ning siiralt loodan, et edasise projekteerimise käigus saab võidutööks valitud ideekavand ainult paremaks minna," märgib ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785