BREM: ettevõtete maamaks kerkib Tallinnas 67%

Tallinn vabastab elanike kodualuse maa järgmisel aastal maksust, kuid tõstab ärimaa maksumäära seniselt 1,5%-lt 2,5%ni.

„Maksutõusuga peavad leppima paljud korteriomanikud, kelle kodud lubas linn ärimaale ehitada, kuid suurem hoop tabab ettevõtteid, kes peavad äri- ja tootmismaadelt hakkama 67 protsenti rohkem maksu tasuma,“ rääkis BREM Kinnisvarabüroo vahendusteenuste valdkonna juht Eero Ving.

Vingi arvates on tegemist ebamõistlikult suure hinnatõusuga. „Millist kaupa või teenust te oleksite valmis ostma pärast 67%-list hinnatõusu? Selliseid kaupu praktiliselt ei ole. Maamaksu puhul ei ole äri- ja tootmismaade omanikul aga valikuid. Seega paneb pealinn nii äri- ja tootmispindu väljaüürivad kui ka oma tootmist arendavad hoone omanikud kas toodangu või väljaüüritavate ruumide hindu tõstma,“ selgitas Ving.

Üüripindadel olevate ettevõtete kulutused suurenevad ja see omakorda sunnib kokku hoidma kuludelt, nagu näiteks palgad. „Kokkuvõttes võtab Tallinn kodualuse maamaksu vabastusega saamata jääva raha tagasi nii ettevõtja kui ka töötaja taskust,“ ütles Ving.

 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ermeesia otsib ENERGIATÕHUSUSE SPETSIALISTI

M-Partner HR OÜ

22. september 2017

Merko otsib SEKUNDAAROSA PROJEKTEERIJAT

Merko Ehitus Eesti AS

29. september 2017

Ehituse erilehed