Päikeseenergia austajad asutasid assotsiatsiooni

Eile asutasid päikeseenergia arengust huvitatud Eesti ettevõtjad, mittetulundusühingud, avalik-õiguslikud organisatsioonid ja teadlased Tallinnas Eesti Päikeseenergia Assotsiatsiooni.

Asutamiskoosolekul valiti  viieliikmeline juhatus, kuhu kuuluvad Ander Pukk Naps Solar Estonia OÜ-st, TTÜ teadur Meeli Hüüs, Rein Pinn Energogen OÜ-st, Eesti suurima päikeseelektrijaama arendamist vedav Viido Polikarpus Energy Smart OÜ-st ja Peeter Jevstignejev Estil Electronicsi OÜ-st.

Pinni sõnul tingis assotsiatsiooni asutamise päikeseenergia toetajate ühiselt tunnetatud vajadus tegutseda selle nimel, et aidata kaasa päikeseenergia arengut soodustava keskkonna kujundamisele. Assotsiatsiooni eesmärk ongi aidata kaasa päikeseenergia lahenduste laiemale kasutuselevõtmisele Eestis.
 
Assotsiatsioon soovib olla foorumiks teabevahetusele ja diskussioonile päikeseenergia küsimustes, teavitada avalikkust päikeseenergia laiema rakendamise vajalikkusest, olla partneriks ja nõuandjaks valitsusasutustele ning osaleda ühiskondlikus debatis energeetika tuleviku üle Eestis. Samuti soovib assotsiatsioon aidata kaasa kodumaiste tehnoloogiate, toodete ja teenuste tekkimisele ning levikule päikeseenergia sektoris.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed