6. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriomanikud on majade renoveerimise suhtes tõrksad

Korteriühistud ei julge riigi toetusest hoolimata praeguses majandusolukorras riske võtta, tõdeti eilsel korteriühistute foorumil.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul soovivad kõik ühistutes elavad inimesed, et kodud oleksid korras ja energiasäästlikud, ent Korteriühistute üldkoosolekud näitavad seda, et pigem on korteriomanikud ettevaatlikud.  "Tänane majandussituatsioon teeb inimesed ja seeläbi ka ühistud ettevaatlikuks, turul olevaid võimalusi arvestades ei julge inimesed siiski võtta riske.," rääkis Jaadla ERR-i raadiouudistele.

Majandusminister Juhan Parts soovitas praegust hetke kasutada, kuna majade renoveerimiseks on riigi toetused suuremad, kui kunagi varem. "See on projekt, kus on tegelikult ainult võitjad ja me maksame riigi majandusena vähem raha välja gaasi tarnijatele. Päeva lõpuks võidab korteriomanik iga kuu kulutatud arvetel ja kõige olulisem, millest on vähem räägitud, on see, et me anname sellele kortermajale ja seeläbi ka korteriomandile uue turuväärtuse, mis on tegelikult edasikantav aastakümneteks, päritav," lausus Parts.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk nendib nagu Andres Jaadlagi, et elanikud on ettevaatlikud. "Kui võtta praegu lihtsalt linna üldpildis, siis võiks öelda, et pooled on teinud või asunud tegema ning teine pool paraku on see passiivsem pool ja nii nagu siin ettekandjad ka märkisid, et ilmselt üheks põhjuseks on see, et on julguse ja kindluse puudumine."

Võrk ütleb, et lisaks kõhklustele, kas võtta laenu või mitte, on ju asjaolu, et ühistutele, kus on võlgnikud, ei antagi laenu. Siin toetab Eha Võrk seisukohta, et tuleks midagi ette võtta ka selle vastu, et korralikud maksumaksjad peavad vastutama ja kannatama koos võlglastega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785