Kohtla-Järve hädas hispaanlastest omanikega

Kohtla-Järvel on arutelu staadiumis järjekordne detailplaneering, mille eesmärk on 15 kahekorruselise eramu ehitamine krundile, kus praegu tühermaa.

Ahtme linnaosas asuva Pargitaguse 8 detailplaneering on aselinnapea Riina Ivanova sõnul väga hea, kuid on kahtlusi, kas see ka lõpule viiakse ja millal algab ehitustöö. “Need tekkisid kohe, kui olin läbi lugenud detailplaneeringut algatada ja hiljem ehitada soovinud firma juhatuse liikme nime,” rääkis Ivanova Põhjarannikule.

Kohtla-Järvel Altserva tänaval registreeritud ettevõtte Fabris Grupp juht on ?lejandro Angullio Hernandez. Linnas on alustatud ka teist detailplaneeringut, mille koostamist on taotlenud hispaania perekonnanimega inimesed, kuid seni on see vastu võtmata. Detailplaneering läbis kõik kooskõlastused ja arutelud, linnavalitsusel ja firmal jäi vaid sõlmida niisugustel juhtudel vajalik leping selle kohta, et hoonestaja võtab kommunikatsioonide rajamise enda kanda, kuid hispaanlased kadusid ja ühendust ei võta.

Pargitaguse 8 ala detailplaneeringu taotluse esitas Fabris Grupp juba kaks aastat tagasi, ent hetkel ei viita miski sellele, et omanikud ka midagi ehitada kavatsevad. Linnaarhitekt Rita Burenkova sõnul neid inimesi taga otsida ei ole linnal võimalik. ning aja möödudes võib linn sellised planeeringud vajaduse korral aegunuks tunnistada.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed