Tallinna korterihinnad lõid septembris kolme aasta rekordi

Tallinna korterite keskmine ruutmeetri müügihind tõusis septembris 1116 euroni, mis on kõrgeim tase 2008. aasta lõpust, märgib 1Partner kinnisvaratehingute ülevaates.

Võrreldes 2010. aasta septembriga oli korterite müügiaktiivsus 523 tehinguga tänavu kolm protsenti madalam, kuid pinnaühiku hind on tõusnud 21,2 ning tehingute kogumaksumus 32,3 protsenti 35,8 miljoni euroni.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul ületab keskmine ruutmeetri hind tuhande euro piiri juba kuuendat kuud järjest. “Korterite väärtuse kasvu on vedanud nii ehitusmaksumuse tõus kui ka pankade väga aktiivne laenupoliitika, mis võimaldab parematel tingimustel ja rohkem laenu saada,” ütles Vahter ja lisas, et üheski kinnisvarasektoris lähikuudel hindade alanemist prognoosida ei saa, küll aga jääb sesoonsusest tulenevalt osade varade müük kevadeni soiku.

Kõige kallim korter müüdi septembris Tallinnas 671 072 ning odavaim 999 euro eest. Kalleim maja läks Tallinnas kaubaks 570 000 ja odavaim 3500 euro eest. Väärtuslikem krunt leidis ostja 142 000 ja soodsaim 600 euro eest.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed